BİTLİS - Bitlis'te kış ayının yaklaşmasıyla birlikte ulaşımın sağlanması için köy yolları ve alt yapı çalışmaları devam ediyor. Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Alt yapı ve yol çalışmalarının sürdürüldüğü Ahlat ilçesine bağlı Serinbayır (Segort) köyünde incelemelerde bulundu.


Yurdakul, basına yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İlimizde, ilçelerimizde, belde ve köylerimizde köy altyapı çalışmaları düzenlemesi, geliştirilmesi yaşanılabilir hale getirilmesi çalışmalarımız devam ediyor. İl Özel İdaremiz ve genel meclis üyelerimiz kendi görev alanlarında köylülerimizin yaşam standartlarını ve refah seviyelerini yükseltmek için çalışmalarını sürdürüyorlar. Bugün bu köyümüzde yaklaşık 199 bin TL maliyetli 7 bin 700 metrekare alanda parke döşeme çalışmaları yapılıyor. Bizde bunu yerinde görmek ve incelemek için burada bulunuyoruz. Müşahede ediyoruz ki, yapılan bu çalışmalar köylerimize bir renk katıyor."


Bu yılın köy altyapı çalışmaların yapıldığı yıl olarak ilan edildiğini belirten Yurdakul, gelecek yılda asfaltlama çalışması yılı olarak ilan edeceklerini sözlerine ekledi.


Daha sonra Yurdakul, köy odasına geçerek köylerle sohbet edip sorularını dinledi. Köylüler yollarının yapılması için kendilerine yardımcı olan valiye teşekkür ederek ikramda bulundular. (Şükrü Tontaş-İLKHA)