Kızılay Ağrı Şubesi tarafından Cumhuriyet Caddesinde basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasını toplanan gurup adına Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı okudu.

Tatlı, Filistin'de kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden soykırım gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

"Gazze’de bugün okullar açılmadı, siyonist işgalci israil tarafından 339 gündür kuşatılan Gazze’de binlerce öğrenci okula gitmesi gerekirken maalesef şehit oldu." diyen Tatlı, şu ifadeleri kullandı:

"Gazze’de ki okulların yüzde 90 israilin bombaları ile yerle bir oldu, 800 bin öğrenci temel eğitimden mahrum kaldı. Öğretmenler ve akademisyenler sistematik katliam ile katledildi. Gazze’de çocuklar şu an açlık, susuzluk ve hastalıkla mücadele ediyor. Dünya çocukların gülüşleri ile yaşanacak bir yer olması gerekirken bugün zulüm ve gözyaşının yeri konumuna geldi. İsrail uyguladığı ambargolar ile gıda ve ilaç gibi temel ürünlerin girişini yasaklamaya ve hayatta kalanları ölüme mahkûm etmeye devam etmektedir. Gazze’de maalesef çocuk felci vakaları görünmekte. Dünya bir film sahnesi gibi Gazze’de yaşanan vahşeti izliyor, bizler bir kez daha Ağrı’dan haykırıyoruz, Çocuklar kimsesiz, çocuklar yaralı, çocuklar aç ve susuz. Eğitim öğretimin başladığı bugünde Gazze’de ki ve tüm dünyada ki mazlum çocuklar okula gitmeli ve oyunlar oynamalı." dedi.

Grup basın açıklamasının ardından ellerinde, "yaşam hakkı çocuklardan alınmamalı", "Gazze’de 16 bin 715 çocuk öldürüldü", "Gazze’de 418 okul yok edildi" yazılı pankartlarla yürüyüş gerçekleştirdi. (İLKHA)