21 Ağustos tarihinde Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni 19 gün sonra bulundu.

Narin cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 25 şüpheli gözaltına alındı. Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu cansız bedenine ulaşılan Narin Güran ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Açıklamayı Komisyon Başkan Yardımcısı Avukat Emine Halhallı yaptı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Halhallı, "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan, 19 gündür sağ salim bulunmasını büyük bir umutla beklediğimiz Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunduğuna dair haberi büyük bir üzüntü ve öfkeyle öğrenmiş bulunmaktayız. Kaybolmasından günler sonra, evinin yalnızca 3 kilometre ötesindeki derede, bir çuvalın içinde bulunan Narin'in otopsisinin ön incelemesine göre;  aynı çuvalın içinde terlikleri ve elifbası da bulunmuştur. Otopsi süreci tamamlanmış olmakla birlikte; yayınlanacak olan rapor birçok noktayı aydınlatacak niteliktedir." ifadelerini kullandı.

Çoçukların yaşam haklarının düzeltildiğini ifade eden halhallı, "Türkiye Cumhuriyeti'nin de taraf olduğu Çocuk Hakları Sözleşmesinin 6. Maddesinde çocuğun yaşam hakkı düzenlenmiştir. Bu sözleşmeye göre; 'Taraf devletler, her çocuğun temel yaşama hakkına sahip olduğunu kabul ederler; çocuğun hayatta kalması ve gelişmesi için mümkün olan azami çabayı gösterirler.' Bahsedilen azami çabayı göstermekte yetersiz kalındığı Leyla ve Müslime gibi ölümüyle sarsıldığımız daha nice çocuktan beri bilinen bir gerçektir. Cezasızlık politikaları, çocuğu koruyan güvencelerin uygulanmaması, koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınmaması, çocuk ölümlerinin başlıca sebepleridir. Şanlıurfa Barosu olarak çocukların mutluluk, huzur ve güven içinde yaşayacağı bir düzenin mümkün olduğuna inanıyor ve bunun için çalışıyoruz. Maddi gerçeğin ortaya çıkarılması, etkin bir soruşturma ve kovuşturmanın yürütülmesi, faillerin bir an evvel tespit edilip hak ettikleri cezayı almaları için dosyayı yakından takip ettiğimizi bildiriyoruz." dedi. (İLKHA)