DİYARBAKIR - Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, Diyarbakır'da 2 bin 314 dersliğin yapımının sürdüğünü ve 5 yıl içerisinde ilin normal eğitim için ihtiyaç duyacağı derslik sayısı 2 bin 500, ortaöğretimde bin 500 diye belirtti. Ağırbaş, hakkında çıkan iddiaların asılsız olduğunu da sözlerine ekledi.

Diyarbakır'da eğitimdeki en büyük sorunun derslik ihtiyacı olduğunu söyleyen Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Ağırbaş, Diyarbakır'da 16 bin 500 öğretmenin görev yaptığını, 78 branşta 2 bin 900 öğretmene daha ihtiyaç bulunduğunu söyledi.

Diyarbakır'daki öğretmen ihtiyacının Türkiye'deki ihtiyaca paralel olduğunu belirten Ağırbaş, "Din kültürü ve ahlak bilgisi, rehberlik, Türkçe, sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, imam hatip meslek dersleri, ilköğretim, matematik ve İngilizce branşlarında yaklaşık 2 bin, geriye kalan 70 branşta ise 900 öğretmene ihtiyaç olduğu ve ilde yatırım programına alınan 190 projenin2 bin 314 dersliği içerdiğini." belirtti.

Diyarbakır'da toplam 10 bin 500 derslik var olduğunu ifade eden Ağırbaş, " Mevcut 2 bin 314 derslik de tamamlandığında ilin derslik ihtiyacı önemli ölçüde bitmiş olacak. 5 yıl içerisinde ilin normal eğitim için ihtiyaç duyacağı derslik sayısı temel eğitimde 2 bin 500, ortaöğretimde bin 500 dür." dedi.

"Diyarbakır'ın derslik ihtiyacını çözecek proje"
Ağırbaş, Milli Eğitim Bakanı Avcı ile Diyarbakır'ın derslik ihtiyacını çözecek projelerini de paylaştıklarını ifade ederek, ilde imarda eğitim alanı olarak görülen 26 şahıs arazisinin bulunduğunu, bunların kamulaştırılarak projelerin hayata geçirilmesiyle okul ihtiyacının kalmayacağını söyledi

Görevden alınması için imza toplandığı iddiası
Ağırbaş, yerel yayın yapan bir gazetede yer alan, "Görevden alınması için AK Parti Milletvekillerince imza toplanarak Bakanlığa bildirildiği" yönündeki iddialara ilişkin 2 yıldır Diyarbakır'da görev yaptığını, yatırımların hayata geçmesi için elinden gelen gayreti gösterdiğini ve bu iddiaların asılsız olduğunu kaydetti. ( Yakup Moğulgani/Ömer Yasin Ergin - İLKHA)