BURSA-Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği'nce hazırlanan "Kültürlerarası İletişimde Geleneksel El Sanatlarının Rolü" adlı AB projesi sona erdi.Proje çerçevesinde, Bulgaristan, Yunanistan, İtalya, Romanya, Makedonya, Kosova, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Gürcistan, Ermenistan, Litvanya, Ürdün ve Türkiye de dâhil olmak üzere toplam 15 ülkeden 42 kişilik grup geçtiğimiz hafta Bursa'ya gelerek çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirdi

Proje kapsamında, 15 ülkeden gelen 42 kişilik grup, bir hafta boyunca ebru ve çini yapmayı öğrendi, Karagöz-Hacivat figürleri yaptı, perde kurdu, kendi dillerinde Karagöz-Hacivat oynattı.

Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu önünde sergileyen gençler, oyunların kayıtları ile yaptıkları ebru ve çini çalışmalarını da yanlarına alarak ülkelerine döndü. Gençler, öğrendikleri el sanatlarını kendi ülkelerinde de tanıtacak.

Vali Münir Karaloğlu, "Bursa Osmanlı'nın kurulduğu, imparatorluk olduğu ve 130 sene Osmanlı'ya başkentlik yapan, çok önemli bir tarih ve kültür merkezi. Bu şehirde geleneksel el sanatlarını öğrenmeye çalışmanın çok isabetli bir iş olduğunu düşünüyorum. Bizler, bu proje ile hedeflediğimiz sonuca ulaştık. Bu çalışmalar aynı zamanda ülkeler arasındaki dostluğu da pekiştirecektir." şeklinde konuştu. (Zeki Aras-İLKHA)