BURSA - Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünce bu yıl ikincisi düzenlenen 'Bursa'da Eğitim Günleri' kapsamında ilk ve ortaokulların Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (DKAB) öğretmenlerine yönelik eğitim paneli düzenlendi.

 

Crown Plaza Otel'de gerçekleştirilen program, sema gösterisi ile başlayıp açılış konuşmaları ve seminer ile devam etti.

 

Panele konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zeki Aydın ve DKAB öğretmeni Murat Özyılmaz katıldı.

 

"Başarının anahtarı derslere hazırlıklı girmek"
Panele katılan öğretmenlere bir sunum yapan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, başarının anahtarının derslere iyi hazırlık yaparak girmek olduğunu ifade etti ve 15 saat derse girmek için 30 saat hazırlık yapmak gerektiğini söyledi. Bugünün öğrencilerinin gelecekte ülkeye yön vereceğini belirten Gülsar, "Eğitimciler olarak en önemli görevimiz, ahlaki ve etik değerleri bilen, vatanına milletine bağlı bireyler yetiştirmektir. Burada DKAB öğretmenlerine büyük görev ve sorumluluk düşüyor." dedi.

 

"Hedef 10 bin öğretmen"
Geçen yıl 6 bin öğretmeni eğitime tabi tuttuklarını anlatan Gülsar, bu yıl rakamı 10 bine çıkarmayı planlandıklarını anlatırken, "Eğitim panellerimizde bu yıl ilk defa yapılacak ortak sınavlarla ilgili 6 dersi seçtik. Bunlar, Türkçe, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Fen ve Teknoloji dersleri. Çünkü bu otak sınavlar sonrasında çocuklar bir üst öğrenime hazırlanacak ve Anadolu liselerine giriş tamamen bu ortak sınav sonuçlarına göre olacak. Asıl hedefimiz ortak sınavlardaki başarıyı yukarı çıkarmaktır." ifadelerini kullandı.

 

Bursa'da 550 bin öğrenciye 29 bin öğretmenle bin 380 okulda hizmet verdiklerini anlatan Gülsar, geçen sene düzenlenen hizmet içi eğitimlerle YGS'de Bursa'nın 14. sırada yer aldığını sözlerine ekledi.

 

Gülsar'ın sunumunun ardından eğitim paneline geçildi. (Veysi Siyah - İLKHA)