MUŞ - Muş Alparslan Üniversitesi, 'Türkiye Buluşmaları' kapsamında TBMM Çözüm Süreci Araştırma Komisyonu Başkanı ve Amasya Milletvekili Prof. Dr. Naci Bostancı'yı konuk etti.

 

İlk Olarak Rektörlüğe gelen Bostancı Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç tarafından ağırlandı. Ziyaretin ardından Muş Valisi Vedat Büyükersoy'un da katılımıyla Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç misafirlerine kampusu gezdirdi. Kampus çevre düzenlemelerini inceleyen misafirler, burada ziyaretin anısına fidan dikimi gerçekleştirdi.

 

Kampus turunun ardından büyük ilgi gören "Çözüm Süreci" konulu konferansın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç yaptı. Çözüm sürecinin önemini vurgulayarak geçmişten günümüze epey yol kat edildiğini belirten Prof. Dr. İnanç "Yaşanan gelişmeler daha güzel bir geleceğe işaret ediyor" diye konuştu.

 

Daha sonra söz alan Prof. Dr. Naci Bostancı, Çözüm Sürecinin bir yıldan bu yana kan akmadan devam ettiğini, bundan herkesin memnun olduğunu, en çok memnun olanların da, hayatlarını kaybetmiş olan insanların yakınlarının olduğunu kaydetti. Bostancı, "Temennimiz insanların yaralarını kapatacak olan bu sürecin nihayete ermesi ve bundan sonra kan dökülmemesidir." diye konuştu.

Herkesin kafasına göre bir millet tanımı olabileceğini ama gerçek olan bu ülkede insanların bir arada yaşaması, olduğunu ifade eden Bostancı, "Bir arada yaşamanın yolunu bulmak zorundayız. Çözüm süreci artık insanların, 'yeter, kan dökülmesin' dediği bir noktada ve aynı zamanda Türkiye'nin demokratikleşme süreci içerisine girmiş olduğu bir olgunluğun neticesi olarak teşekkül etti.'' ifadelerini kullandı.

 

Siyasi akıl ve mihmandarlık çok önemlidir
Çözüm sürecinde siyasi alanın son derece önemli olduğuna vurgu yapan Bostancı, "Elbette burada siyasi akıl ve mihmandarlık çok önemlidir. Türkiye'nin yaşadığı dönüşümle bu siyasi mihmandarlık çözüm sürecinin önünü açmıştır. Bundan sonraki süreçte peyderpey dönüşümler sağlanacaktır. Bize düşen sükunetle bu meselelere yaklaşmaktır." şeklinde konuştu.

 

Çözüm sürecine herkesin sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Bostancı, sürece İstanbul ve İzmir'deki ile Diyarbakır ve Muş'taki insanların da katkı sağlaması ve sürecin ilerlemesi için çaba göstermesi gerektiğini dile getirdi.

 

Yoğun ilgiyle takip edilen Konferans soru-cevap bölümün ardından sona erdi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)