AĞRI- Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi `Hz. Hüseyin ve Kerbela` adlı bir konferans etkinliği düzenledi. Etkinliğe konuşmacı olarak Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca da katıldı.

Suat Çelik`in okuduğu Kur`an-ı Kerim ile başlayan programda, Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şube Başkan Yardımcısı Şaban Gökhan, yaptığı açılış konuşmasında, "Bizler çağın Yezidlerini halka gösterip tanıtırken, aynı zamanda bu çağın Hüseyinleri olduğumuzu da haykırmak için buradayız. Cenab-ı Allah nasip ederse bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberlikte rahmet olduğunun bilinciyle, kentimizi, Hüseyni bir renge boyayacağız." dedi.

Daha sonra sahneye gelen sanatçı Selami Güneş ve Grup Vahdet solistleri, duygusal eserler seslendirdiler. Sanatçılar eserlerini seslendirirken, birçok izleyicinin duygulanarak, göz yaşları döktüğü gözlendi.

Programda, Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin`in cennet gençlerinin efendileri olduklarını hatırlattıktan sonra,"Hz. Hüseyin`e kılıç çekenler, tekbir alıp onun arkasında namaza duruyorlardı. Çünkü biliyorlardı ki, orda Hüseyin`den başkasının arkasında namaz kılınamaz. Ama buna rağmen, nasıl bir mantıksa, nasıl bir ruh haliyse namazdan sonra tekrar cephedeki yerlerini alıyorlardı. Hem de, Hz. Hüseyni ve Ehli Beytini kılıçtan geçirmek için `Allahu Ekber` diyerek. "dedi.

Ey Yezid! Silahın, askerin olmasa, sokakta kimse sana selam bile vermez.

Göktaş Hoca konuşmasının devamında, Hz. Muhammed`in (sav), `Hüseyin bendendir ve ben de Hüseyin`denim. Allah`ım ben O`nu seviyorum sende O`nu sev.` Hadsini hatırlatarak, "Buna karşın, Yezide gelelim. Ey Yezit sen kim oluyorsun da Hz. Peygamberin tahtına oturmak istiyorsun. Sen kim oluyorsun da Efendimizin yaşayan ashabının önüne geçiyorsun. Senin silahın olmasa, senin askerin olmasa, vallahi sokakta kimse sana selam bile vermez. Seni adam yerine bile koymazlar. Sen kimsin de Muhammed (as) ın hilafetini iddia ediyorsun O`nun yerine oturmaya kalkışıyorsun." şeklinde konuştu.

Programda, Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şube Başkanı M. Ali Ortaç Hoca da Kürtçe bir konuşma yaptı.

`Azadiya ümmeti dı şehadetidaye`

Konuşmasında, Ümmetin kurtuluşunun şehadette olduğuna vurgu yapan Ortaç Hoca, Şeyh Said`in bu düstur ile zamanın Yezidine karşı baş kaldırdığını dile getirerek, "Şeyh Said Hz. Hüseyin`den bu dersi iyi alarak, zamanın Yezidine karşı başkaldırdı. Şeyh Said`in zamanında da haramlar helal gösterilip, helalleri de yasaklanmıştı. Bizim dedemiz Şeyh Said, kıyam yaptığı zaman Allah`tan şehadeti istedi. Dünya şahit olsun ki bizler Hüseyniyiz. Küfe halkının yere attığı sancağı, biz bugün burada yükselttik." şeklinde konuştu.

Program Molla İbrahim`in okuduğu dua ile son buldu. (Ömer Adıgüzel/ M. Emin Mağlay - İLKHA)