BİNGÖL - Merkez Düzağaç mevkii Saray Mahallesinde yer alan ve adı ölüm kavşağına çıkan büfe kavşağı olarak bilinen yolda genişletme çalışması yapılıyor.

 

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan kavşak çalışması bitmek üzere. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Şantiye Şefi Ali İhsan Özsözlü, "Burada 15-20 günde bir ölümlü kazalar meydana geliyordu. Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünüm yapmış olduğu protokol doğrultusunda Muş istikametinden gelen trafiğin sağ gidişleri kapatılıp yan yol yapılacak. Sol tarafa hastaneye giden bölümde TIR'ların dönebileceği 20 metrelik döner kavşak yapılacak. Çalışmalarımız 5-6 gün içinde bitecek. Yayalar için sinyalizasyon yapılacak. Ayrıca okul girişine de bir üst geçit yapılacak." dedi.

 

Düzensiz, dar ve ışıksız olan bu yolda çok sayıda ölümlü trafik kazası yaşanmıştı. Mahalleli yaşanan bu kazalara tepki göstermiş, düzenli bir kavşak yapılmasını istemişti. Kavşağın hastane ve mahalle bağlantısı ve Bingöl-Muş karayolunun üstünde olması buranın bir an önce yapılmasını gerektiriyordu. (M.Salih Gönül - İLKHA)