DİYARBAKIR - Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (DEAH) 21 haftada 21 hastaya başarılı bir şekilde böbrek nakli yapıldığını söyleyen Diyarbakır İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, eğitim çalışmaları ile 'Organ bağışı haram' tabusunu yıktıktan sonra böbrek nakil ameliyatlarına başladıklarını belirterek, yakın zamanda kornea ve karaciğer nakilleri başlatarak Diyarbakır'ı Güneydoğu'nun organ nakil üssü yapacağını söyledi.
Bölgenin sağlık üssü konumundaki Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi 21. haftada 21. Böbrek nakli ameliyatını gerçekleştirilirken, DEAH Organ Nakli Biriminin 910 organ bağışını kayıt altına aldığı bildirildi.
Organ nakillerin başarıyla uygulandığını altını çizen Kurtoğlu, yeni organ nakilleri yaparak bölgedeki sağlık göçünü önleyeceklerini söyledi.
Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yaptığı organ nakilleriyle bölgede tercih edilen bir hastane olduğunu söyleyen Kurtoğlu, " Yenilenen vizyonumuzla hastanemizde kornea ve karaciğer nakli ameliyatlarının yapılması çalışmalarına başladık. Yakın zamanda inşallah hastanemizde yapılacak olan yeni nakil ameliyatları ile birlikte hastanemiz tam anlamıyla bölgenin organ nakli üssü haline gelecektir. Kurumlarımızda sağlık alanında hayata geçirdiğimiz projelerle Doğu'dan Batı'ya hasta göçünün önlemenin yanı sıra bölgeye yakın illerden de hasta almayı planlıyoruz." Dedi.
Organ nakli yapılan hastaların organ bağışı konusunda farkındalığı arttırmak için gönüllü organ bağışı çalışanları haline geldiklerini ifade eden Kurtoğlu, " Eğitim ve Araştırma Hastanemiz' de organ nakli ameliyatı olan hastaların yüzde 100'ü, beyin ölümlerinin gerçekleşmesi halinde organlarını bağışlayacaklarını bildirmek için bize başvurdu." ifadelerini kaydetti. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)
Diyarbakır organ nakli üssü oluyor
Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 21 haftada 21 hastaya böbrek nakli yapıldı. Hastanenin yeni hedefinin ise kornea ve karaciğer nakilleri olduğu belirtildi.
15.11.2013 17:54:02 / Güncel