HAMZA DURMAZ-     Filistinli bir kaynaktan gelen yeni açıklamaya göre,  Amerika'nın yeni teklifi Mayıs ayındaki taslağa dayanıyor ve Netanyahu'nun yeni taleplerini karşılıyor.

İkinci aşamada sınırlı bir süre için ateşkesin sağlanması tartışılacak. Ayrıca Hamas 300 siyasi esirin  ismini sundu. İsrail'in bunlardan 65'ini veto etme hakkı var. 

Kaynak , Amerika'nın önerisinin "Hamas İsrail'in taleplerini kabul etmedikçe işgalin ikinci aşamada savaşa döneceğini" doğruladığını belirtti .

Ayrıca Filistinli kaynağa göre teklif "İsrail'in Gazze Şeridi'nden kapsamlı bir şekilde çekilmesini içermiyor", bunun yerine "İsrail ordusunun varlığını azaltırken Philadelphia Koridorunda işgalin devamını'' içeriyor. 

Hamas hareketinden bir kaynağın  perşembe günü Al-Sharq'a açıkladığı detaylara göre ise teklif işgal ordusunun Philadelphia eksenindeki askerlerini azaltmaması ve oradan çekilmemesinin yanı sıra, Filistin Yönetimi'nin Refah geçişini İsrail denetimi altında yönetmeye başlamasını içeriyor.

Hamas hareketindeki resmi kaynağa göre, Washington'un teklifinde İsrail tarafından takas anlaşmasında serbest bırakılacak çok sayıda Filistinli mahkumun Filistin'den sınır dışı edilmesi de yer alıyor.