HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

Siyonist israiil halkı zorla aç ve susuz bırakarak büyük bir insani felakete yol açtığı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına 317. gününde de devam ediyor.

Siyonist ordusu Han Yunus ve Refah kentlerinde meskun mahalleri gece boyunca bombaladı.

Aksa Şehitleri Hastanesinden yapılan açıklamada, işgal ordusunun Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deyr el-Belah kentindeki bir evi bombalaması sonucu bir anne ve 6 çocuğunun şehit olduğu kaydedildi.

Görgü tanıkları, hedef alınan evin El-Attar ailesine ait ve 6 çocuktan 4'ünün ikiz olduğunu söyledi.

Gazze'nin orta bölgesinde Nusayrat Mülteci Kampı'nda El-Yazici ailesine ait, bir evi bombalaması sonucu 4 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.

Gazze Şeridi'nin doğusunda konuşlanan işgal topçu birlikleri de Megazi Mülteci Kampı ve Bureyc Mülteci Kampı, Deyr el-Belah kenti ve El-Masdar kasabasına yoğun topçu ateşi açtı.

Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kenti semalarında uçan siyonist israil insansız hava aracından (İHA) kentin doğusundaki Abasan el-Kebira kasabasındaki Misbah ailesine ait bir eve yapılan saldırıda, biri kadın, 4 Filistinli şehit oldu.

İşgal ordusu, Han Yunus kenti ile Refah kentinin batısındaki Suudi Mahallesi'ndeki konutlara yönelik saldırılarında şiddetli patlama sesleri duyuldu.

Gazze kentindeki Es-Sabra Mahallesi'nde Cevde ailesine ait bir evin İHA ile hedef alınması sonucu 1 kadın şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.

İşgal topçu birlikleri Gazze kentinin güneydoğusundaki yanı sıra Sabra ve Zeytun Mahallelerini topçu ateşine tuttu.

Sivil Savunma Teşkilatından yapılan açıklamada ekiplerinin, siyonist israilin Cibaliye Mültaeci Kampı'ndaki Gaben, Dehman ve Ebu el-Kara ailelerine ait evleri hedef almasının ardından, 4 kişinin cenazesini ve çok sayıda yaralıyı enkazdan çıkardığı belirtildi.