Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Syrsky, Rusya'nın Kursk bölgesindeki 82 yerleşim yerinin kontrolünü ele geçirdiklerini söyledi.

Syrsky, Telegram kanalında yaptığı açıklamada, Ukrayna birliklerinin Kursk bölgesinde operasyonlarının başlangıcından bu yana Rus ordusunun savunma hattında 35 kilometre ilerlediğini ve 1.150 kilometrekareden fazla alanı kontrol altına aldığını söyledi.

Syrsky, perşembe gününden bu yana Ukrayna birliklerinin Kursk bölgesinde 500 metre ile 1,5 km arasında ilerlediğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukrayna birliklerinin Kursk bölgesindeki Sudzha kasabasını ele geçirdiğini ve burada bir askeri komutanlık ofisinin kurulduğunu söylemişti.

Rusya Savunma Bakanlığı ise son 24 saatte güçlerinin Kursk bölgesindeki altı Ukrayna saldırısını başarıyla püskürttüğünü duyurdu. Ayrıca, Ukrayna'nın Kursk dahil olmak üzere çeşitli bölgelere fırlattığı 117 drone ve dört taktik füzeyi imha ettiğini iddia etti.

Bakanlık ayrıca Ukrayna'nın Kursk'a düzenlediği saldırıda 2 bin 300 asker ve 37 tank kaybettiğini de ileri sürdü. (İLKHA)