HAMZA DURMAZ-   Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzeydoğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde kısa süreli ve yerel sağanak yağışlar ile gök gürültülü sağanaklar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık olacak.

Hava sıcaklıkları ve rüzgar

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Güney ve batı kesimlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi öngörülürken, diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında kalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden eseceği, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da ise öğle saatlerinde güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor. Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında rüzgarın hızının 40-60 km/saat arasında olması öngörülüyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

MGM, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında beklenen kuvvetli rüzgarlar nedeniyle vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Rüzgarın, hızının 40-60 km/saat arasında değişeceği ve olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi. Yaşanabilecek muhtemel aksaklıklara karşı gerekli önlemlerin alınması gerektiği vurgulandı.