MEHMET BOZDAŞ - Amerika Birleşik Devletleri (ABD), abluka altındaki Gazze’ye havadan ve karadan saldırıları devam eden işgal rejimine toplam değeri 20 milyar doları aşan silah ve mühimmat satışına onay verdi. Onay verilen 5 ayrı pakette savaş uçakları, füzeler, tank ve top mühimmatları yer alıyor.

Silah yardımına ilişkin Hamas'tan tepki geldi.

Hamas yaptığı açıklamada, Amerikan yönetiminin Siyonist rejime devam eden mali ve askeri desteğin Filistin halkına karşı yürütülen soykırım, etnik temizlik ve vahşi katliamlara tam bir ortak olduğunu bir kez daha teyit ettiğini belirtti.

Hamas şu açıklamalarda bulundu:

"Amerikan yönetiminin siyonist oluşumla savaş uçakları, füzeler ve topçu mühimmatı da dahil olmak üzere yirmi milyar dolar değerinde yeni bir silah anlaşmasını onaylaması, bu haydut varlığın uluslararası toplum tarafından sınırsız desteklenmesi ve acımasız, saldırgan davranışlarının tam olarak benimsenmesi çerçevesinde geliyor.

Amerikan yönetiminin Siyonist varlığa devam eden mali ve askeri desteği, onun Filistin halkımıza karşı yürütülen soykırım, etnik temizlik ve vahşi katliamlar savaşında tam bir ortak olduğunu bir kez daha teyit etmektedir.

Suçları ve ihlalleri ile uluslararası kanunları ve insani normları hiçe sayması konusunda haydut işgal varlığını desteklemek için atılan tüm adımları teyit ediyoruz; Siyonist varlığın güvenliğini veya zaferini garanti etmeyecektir ve Filistin halkımız, Arap ve İslam halklarımız, direniş güçleri ve dünyanın tüm özgür insanları, topraklarımızdan mağlup edilene kadar onunla ve suçlarıyla yüzleşmeye devam edecektir. "