HAMZA DURMAZ-   Hamas'ın Lübnan temsilcisi, CBS News'e verdiği demeçte, Hamas'tan bir heyetin, işgal rejimi ile ateşkes müzakerelerinin yeniden başlatılması için Perşembe günü yapılacak toplantıya katılmayacağını doğruladı.

Temsilci Hamas'ın, işgal rejiminin  Biden'ın sunduğu taslağa ve Güvenlik Konseyi kararına dayanan önceki bir öneriye dayanarak müzakere taahhüt edeceğine dair garanti almadıklarını belirtti.

"Biz müzakere kavramına karşı değiliz ve önceki turlarda esnektik" diyen Hamas'ın Lübnan temsilcisi Ahmed Abdul Hadi  yaptığı açıklamada, "Ancak Netanyahu ve hükümeti (2 Temmuz önerisini) reddetti, yeni koşullar koydu, hareketimizin liderini  öldürdüler" diye konuştu.

Bu nedenle 15 Ağustos görüşmelerine katılmayacağız" diyen Abdul Hadi, "çünkü başa döneceğiz" dedi.

Abdul Hadi, "Halkımıza karşı katliamları ve işgalcilerin halkımıza karşı sürdürdüğü açlık savaşını durdurmak bizim sorumluluğumuz olduğundan bir anlaşmaya varma konusunda ciddiyiz" ifadelerini kullandı. 

Görüşmelere ilişkin bilgi sahibi bir diplomat, Hamas'ın, işgal rejiminin "ciddi bir yanıt" vermesi halinde, Perşembe günü Katar'da yapılacak görüşmelerin ardından arabulucularla görüşmeye hazır olduğunu söyledi.