HAMZA DURMAZ-   AK Partili  Dağ dün yaptığı açıklamada, “AK Parti ailesini büyütmeye devam edeceğiz. Sayı olarak artma ihtimali var” diyerek, bugün en az 15 çeşitli kademelerden belediye başkanının katılımının gerçekleşeceğini, en az iki milletvekilinin de yine AK Parti’ye katılımının olacağını söyledi.

AK Parti’ye kuruluş yıldönümünde yeni katılımların olacağını aktaran Dağ, “Hizmet kervanına destek olmak isteyen herkes, bizimle diyalog içinde oluyor. Biz bu durumda hem parti ilkemizi hem de katılım sağlamak isteyenlerin hukukunu koruyacak şekilde süreç yönetimi yapıyoruz. Hem ilçe ve belde belediye başkanı hem de milletvekili olan yeni isimlerin partimize katılacak. Bu, partimiz açısından ilk değil, son da olmayacaktır. 85 milyon vatandaşımızı kucaklamak suretiyle AK Parti ailesini büyütmeye devam edeceğiz. Sayı olarak artma ihtimali var” diye konuştu.

Kulislerde  AK Parti’ye katılacak milletvekilleri olarak isimleri dillendirilenler arasında İYİ Parti’den istifa eden İstanbul Milletvekilleri Ersagun Yücel ve Seyithan İzsiz ile yine İYİ Parti’den ayrılan Adana Milletvekili Bilâl Bilici bulunuyor. Ayrıca Gelecek Partisi’nden Selim Temurci, Nedim Yamalı ve İsa Mesih Şahin’in de AK Parti’ye geçebileceği konuşuluyor.