HAMZA DURMAZ-   Hamas lideri Yahya Sinvar'ın Gazze'de ateşkes ve esir takası müzakereleri için arabuluculara bir mesaj gönderdiği iddia edildi.

Wall Street Journal'e göre Yahya Sinvar'ın dün  akşam arabuluculara gönderdiği mesajında  "İsrail müzakerelerde ciddiyse ve müzakere yapmamızı istiyorsa Gazze'deki askeri operasyonlarını durdurmalı" dedi. 

Reuters'in haberine göre ise  İran, İsrail ile Hamas arasındaki müzakerelerde ilk kez görüşmelerin perde arkasında yer alacak bir temsilci göndermeyi planlıyor.  Temsilci doğrudan görüşmelerde yer almayacak ancak görüşmeler sırasında ABD ile iletişim kanalını sürdürecek.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Mısır ve Katar liderleri geçtiğimiz  Perşembe günü yaptıkları açıklamada, İsrail ve Hamas'tan ateşkes görüşmelerine önümüzdeki hafta yeniden başlamalarını talep etmiş yapılanıortak açıklamada, görüşmenin 15 Ağustos'ta Katar'ın başkenti Doha'da ya da Mısır'ın başkenti Kahire'de yapılması kararlaştırıldığı belirtilmişti. 

Hamas  ise 15 Ağustos'ta başlaması planlanan ateşkes görüşmelerinin Amerikan Başkanı Joe Biden'ın geçen ay sunduğu ateşkes planı üzerinden ilerlemesini istemişti.