HAMZA DURMAZ-   İran Dışişleri Bakanlığı, Fransa, Almanya ve İngiltere'nin İsrail konusunda İran'a itidal çağrılarına ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, itidal çağrılarının "siyasi mantıktan yoksun olduğu ve uluslararası hukuk ilkeleriyle çeliştiği' 'belirtildi. 

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani ise bugünkü açıklamasında, "Siyonist rejimin (İsrail) suçlarına herhangi bir itirazda bulunmayan E3 bildirisi, küstahça İran'dan egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün ihlaline karşılık vermemesini talep ediyor" dedi.

Tahran'ın işgal rejimini  caydırmaya kararlı olduğunu söyleyen Kenani, Paris, Berlin ve Londra'ya "Gazze'deki savaşa ve İsrail'in savaş çığırtkanlığına karşı bir kez ve herkes için ayağa kalkma" çağrısında bulundu.

Almanya, İngiltere ve Fransa, Gazze'de ‘daha fazla gecikmeden' ateşkes çağrısında bulunan ortak açıklama yayımlamıştı.

Açıklamada, “Daha fazla gecikme olamayacağı konusunda hemfikiriz. Gerilimi azaltmak ve istikrara giden yolu bulmak için hiçbir çabadan kaçınmayacağız” denildi.

Ayrıca çağrıda İran'a herhangi bir saldırı düzenlememesi çağrısında bulunuldu ve olası bir saldırıda İran'ın yükselen gerilimden sorumlu tutulacağı ifade edildi.