Fatih Sivi

Sivil İşler Genel Müdürlüğü, Filistin Sağlık Bakanlığı'na, Tarık Ziad Abdul Rahim Davud'un (18 yaşında) Kalkilya'da işgal tarafından açılan ateş sonucu şehit olduğunu ve naaşının alıkonulduğunu bildirdi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Azzun kasabasının girişindeki askeri kulede bulunan işgal askerleri, Kalkilya kentinde bir yerleşimcinin yaralandığı silahlı saldırının ardından Davud'un kasabaya girerken seyahat ettiği araca ateş açtı.

İşgal yayın kurumu, siyonist bir yerleşimcinin Kalkilya'ya girdikten sonra silahla yaralandığını ve yaralanmasını ciddi olarak nitelendirdiğini söyledi.

İzzeddin el-Kassam Tugayları, Kalkilya'da bir suikastta şehit edilen saha komutanı Tarık Ziyad Davud'un yasını tuttu.

Kassam Tugayları, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, "Şehidimizin, saha komutanımızın kanını akıtırken ve kahramanca operasyonunu benimserken, Kalkilya kentinde ektiği tohumun çiçek açtığını ve güçlü mücahitler yetiştirdiğini teyit ediyoruz" dedi.

Eski bir mahkum olan şehit Tarık Davud'un ateşkes anlaşmasında ve direniş ile işgal arasında geçen Kasım / Kasım ayında mahkum takasında serbest bırakılması dikkat çekti.

İşgal güçleri, şehit Davud'un serbest bırakıldıktan sonra birkaç silahlı saldırı düzenlediğini, ailesinin Kalkilya'daki evine birçok kez baskın düzenlediğini ve teslim olması için baskı yapmak amacıyla bazı aile üyelerini defalarca alıkoyduğunu belirtiyor.