HABER MERKEZİ

Soykırımcı siyonist çetenin sözde ordu sözcüsü Avichay Adraee, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda 36. Blok bölgesinde yaşayanların burayı terk etmeleri gerektiğini bildirdi.

Haritada işaretlediği yerin " israil'e füze atışları ve terör eylemleri için kullanıldığını" iddia eden Adraee, burada kalmanın tehlikeli olduğunu kaydetti.

Adraee, El-Cela Mahallesi'nde yaşayanlara da soykırımcı siyonist çete ordusunun güç kullanacağını ve mahallenin "savaş bölgesi" kabul edildiğini belirtti.

Soykırımcı siyonist çete ordusu, 8 Ağustos'ta da Han Yunus'ta birçok bölgenin boşaltılması gerektiğini açıklamıştı.

FİLİSTİNLİLER, SALGIN HASTALIKLARLA DA KARŞI KARŞIYA

Soykırımcı siyonist çetenin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne saldırıları nedeniyle Filistinliler, defalarca zorla yerinden edildi. Zorla yerlerinden edilen Filistinlilerden bazıları yakınlarının yanına sığınırken bazıları da sokaklarda, okullarda veya park gibi alanlarda zor insani koşullar altında yaşıyor.

Altyapı, kanalizasyon şebekesi, elektrik hatları, iletişim ağları ve internetten de yoksun olan bu bölgelerde Filistinliler, salgın hastalıklarla da karşı karşıya kalıyor.

2 MİLYON KİŞİ SOYKIRIMCI SİYONİST SALDIRILARI NEDENİYLE ZORLA YERİNDEN EDİLDİ

Gazze'de şehid sayısı 40 bine yaklaşırken, bu rakam Gazze nüfusunun yüzde 1,8'ine tekabül ediyor.

Soykırımcı siyonist katillerin saldırılarında 95 binden fazla kişi yaralandı, yaralıların yüzde 70'i kadın ve çocuklardan oluşuyor. Gazze Şeridi'nde 10 bin kişi ise hala kayıp veya enkaz altında…

Saldırılardan önce nüfusu 2 milyon 200 bin olan Gazze Şeridi'nde 2 milyon kişi soykırımcı siyonist saldırıları nedeniyle zorla yerinden edildi.

SOYKIRIMCI KATİL BEN-GVİR : "GAZZE TOPRAKLARINI İŞGAL EDEREK GÖÇÜ TEŞVİK ETMELİYİZ"

Soykırımcı siyonist aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, HAMAS'la ateşkes ve esir takası anlaşması yapmak yerine Gazze topraklarını işgal ederek göçü teşvik etmeleri gerektiğini söyledi.

Ben-Gvir, HAMAS'la masaya oturmanın büyük bir hata ve felaket olduğunu, Gazze'deki  soykırımcı siyonistli esirlerin geri alınması için tek yolun "askeri" olduğunu ve bunun için "askeri çabaların arttırılması" gerektiğini savundu.

HAMAS'ı ezdiklerini öne süren ve soykırımcı katil Netanyahu'nun, HAMAS'la ateşkes ve esir takası anlaşmasını kabul etmesinin "çok büyük hata" olacağını kaydeden Ben-Gvir, "Ben sadece kabinedeki yetkililerin değil sahadaki komutanların görüşlerini de duyuyorum. Şimdi HAMAS'ı güçlendirmek için Kahire'ye mi gideceğiz?" diye konuştu.

Gazze'den yakıtın kesilmesi gerektiğini 9 ayı aşkın süredir söylediğini vurgulayan Ben-Gvir, "israil, Gazze'den yakıtı ve insani yardımları kesmesi durumunda HAMAS iki hafta içinde teslim olacak." iddiasında bulundu.

Ben-Gvir, "Gazze topraklarını işgal eder ve onlara yaptıklarının bedelini toprakla ödeyeceklerini söylersek, yakıt girişini durdurursak ve gönüllü göçü teşvik edersek, nihayetinde tam bir zafer elde edeceğimize inanıyorum. Bu bizim tarihimizde ilk kez veya iki kez yaptığımız bir şey değil, bunu bir kez daha yapabiliriz." ifadelerini kullandı.

SOYKIRIMA DUR DİYEN BİR GÜÇ HENÜZ ÇIKMADI

7 Ekim’de HAMAS’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları tarafından başlatılan mübarek Aksa Tufanı Operasyonu’ndan sonra vahşi köpek sürüleri gibi Gazzeli binlerce çocuk, genç, kadın ve ihtiyarı katleden soykırımcı terörist çetesine askeri anlamda darbe vurarak vahşi saldırıları sonlandıracak bir ülke ne yazık ki henüz çıkmadı.

BM Özel Koordinatörü Tor Wennesland: "BU KABUSUN SONA ERMESİNİN VAKTİ ÇOKTAN GELDİ"

BM Koordinatörü Wennesland,  soykırımcı siyonist'in Gazze'ye saldırılarının yükünü sivillerin taşımaya devam ettiğini bildirdi. Sivillerin korunmasının önemine dikkati çekerek, "Bu kabusun sona ermesinin vakti çoktan geldi" dedi.

ANKARA

Birleşmiş Milletler (BM) Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland, X hesabından yaptığı açıklamada, yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Et-Tabiin Okulu'na düzenlenen ve en az 100 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin, "Bu savaşın neden olduğu can kaybı her geçen gün daha da belirginleşiyor." ifadesini kullandı.

Saldırılara maruz kalan sivillerin her gün "dehşet, yerinden edilme ve bitmek bilmeyen acıların" içinde olayların yükünü taşımaya devam ettiğini belirten Wennesland, tarafları ateşkese ve esirlerin serbest bırakılmasına dair anlaşmaları en kısa sürede sonuçlandırmaya çağırdı.

Wennesland, sivillerin korunmasının önemine dikkati çekerek, "Bu kabusun sona ermesinin vakti çoktan geldi." değerlendirmesinde bulundu.

Soykırımcı siyonist ordu, 10 Ağustos'ta Gazze'nin doğusundaki Derec Mahallesi'nde yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okulu'na saldırı düzenlemişti. Binlerce kişinin sığındığı okulda yerinden edilenlerin sabah namazını kıldığı sırada düzenlenen saldırıda en az 100 kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı.

Yerel kaynaklar, cesetlerin saldırı nedeniyle parçalandığını ve yandığını belirtmiş, sivil savunma ekiplerinin etrafa dağılan ceset parçalarını toplamakta güçlük çektiği kaydedilmişti. AA

UNRWA:  Tahliye kararı sonrası  75 BİNDEN FAZLA FİLİSTİNLİ GÖÇ ETTİ

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini,  işgalci çetenin son tahliye kararının ardından Gazze'nin güneyinde 75 binden fazla Filistinlinin göç ettiğini belirtti.

ANKARA

İşgalci çetenin, Gazze’nin Han Yunus kentinin doğusundaki Filistinlilere tahliye uyarısının ardından çok sayıda Gazzeli aile, kentin batı bölgelerine göç ediyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, sosyal medya hesabından Han Yunus'un doğusundan batısına doğru toplu göç eden Filistinlilerin fotoğrafını paylaşarak, "Filistin halkının sonu gelmeyen kitlesel göçü devam ediyor." ifadesini kullandı.

Filistin halkının, onlarca yıldır çok kez savaş ve çatışmalara tanık olduğunu vurgulayan Lazzarini,  işgalci çetenin tahliye kararının ardından sadece son günlerde Gazze'nin güneyinde 75 binden fazla Filistinlinin daha yerinden edildiğini kaydetti.

Lazzarini, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"Bazısı sadece çocuklarını yanında taşırken, bazısı ise küçük bir çanta içinde tüm hayatını taşıyor. Ailelerle dolup taşan sığınaklara doğru gidiyorlar. Her şeylerini kaybettiler ve her şeye ihtiyaçları var. Diğer savaşların aksine Gazze halkı sıkışmış durumda ve gidecek hiçbir yerleri yok."

HAN YUNUS'TA YENİDEN ZORUNLU GÖÇ DALGASI

İşgalci çete ordusunun yeniden kara saldırısı başlatması ve bazı bölgeler için yaptığı "tahliye" çağrıları nedeniyle Han Yunus'un doğusunda yeniden büyük bir zorunlu göç dalgası yaşanıyor.

Han Yunus'ta daha önce 10'a yakın mahallenin boşaltılmasını isteyen işgalci çete Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, 8 Ağustos'ta yaptığı açıklamada pek çok beldeyi kapsayan geniş bir alanın daha tahliye edilmesi çağrısında bulunmuştu.

İşgalci çete ordusu, bugün, Han Yunus'ta " israile füze atışları ve terör eylemleri için kullanıldığını" iddia ettiği bir bölgenin daha boşaltılması çağrısı yapmıştı.

İşgalci çetenin Han Yunus'un doğu bölgelerine yönelik yoğun baskınları günlerdir devam ediyor.   AA