Fatih Sivi

İsrail Bağımlılık ve Ruh Sağlığı Merkezi'nin kurucusu psikiyatrist Shaul Lev Ran, AFP'ye verdiği demeçte, "Stresin ve insanların acılarını hafifletme arzusunun doğal bir sonucu olarak" bağımlılık yapan sakinleştiricilerin tüketiminde önemli bir artış olduğunu söyledi.

Bu artışın, bazen kumar gibi bağımlılık yapıcı davranışlarda kendini gösteren yasadışı uyuşturucuları içerdiğini açıkladı.

Bu sonucu doğrulamak için ekibi, kuruluş nüfusunun çeşitli kesimlerini temsil eden yaklaşık bin kişi üzerinde bir çalışma yürüttü ve 7 Ekim'den bu yana başlayan olaylara dolaylı maruz kalma ile bağımlılık yapan maddelerin tüketimindeki artış arasında neredeyse %25 oranında bir bağlantı olduğunu ortaya koydu.

Her dört Siyonist'ten biri bağımlılık yapıcı ürün tüketimi artarken, saldırıdan önce her yedi siyonist'ten yalnızca birinde uyuşturucuya bağlı rahatsızlıklar vardı.

Kasım ve Aralık 2023'te yapılan araştırmaya göre, 7 Ekim saldırısından bu yana, hayatta kalanların yarısı bağımlılık yapan uyuşturucu kullandı.

İşgal rejiminde uyku hapı ve ağrı kesici alımı sırasıyla %180 ve %70 arttı.

Doktor, bir hastaya nedenini sorduğu zaman şu yanıtı aldı: Oğlum Gazze'de savaşıyor, uyumak zorundayım, aksi takdirde işe gidemeyeceğim" dedi.