El-Halili, Müslümanlara hitaben, "Siyonist rejimin suç çetesine karşı kendinizi, kendi silahınızla savunmanız gerektiğini ne zaman anlayacaksınız?" diye sordu.

El-Halili, sosyal medya platformu X üzerinden yayınladığı mesajda, siyonist rejimin Gazze'deki Al-Tabain Okulu'nda ibadet eden Filistinlilere karşı gerçekleştirdiği katliama işaretle "İlahi vacibatı yerine getirirken, işlenen suç ne kadar da büyüktür." ifadesini paylaştı.

Cumartesi sabahı siyonist rejim, Gazze'nin El-Derc semtindeki Al-Tabain Okulu'nda sabah namazı sırasında ibadet eden Filistinlileri hedef aldığı saldırısında 100'ün üzerinde Filistinli şehid olmuş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

Konuyla ilgili olarak Umman Müftüsü Ahmed el-Halili, "Garip olan şu ki, bu suç çetesi, bu suçu işliyor ve İslam dünyası hiçbir şey yapmıyor. Suç Müslümanların gözü ve kulağı önünde işlendiğinde ve İslam dünyası bu suçlara sessiz kaldığında felaket ikiye katlanıyor. Allah'ım, bu ümmet bir risaleti olduğunu ve kendisini silahlarıyla savunması gerektiğini ne zaman anlayacak? Kendini silahıyla savunmayan herkes yok olacaktır." ifadelerini paylaştı. (İLKHA)