HAMZA DURMAZ-  Hamas liderlerinden İzzet el-Rişk, işgalci Gazze'nin doğusundaki Ed-Derac Mahallesi'nde yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okuluna düzenlediği saldırı hakkında açıklama yaptı.

El- Rişk, işgal ordusunun okulda savaşçı bulunduğu iddiasının yalan olduğu belirterek,

❝Gazze'deki El-Talebin okulunda sabah namazı sırasında yaşanan katliam ve düşman ordusunun ibadet edenleri ve silahsız sivilleri hedef alması bir soykırım suçudur ve tehlikeli bir tırmanıştır.

Düşman terörist ordu bir kez daha suçlarını meşrulaştırmak için sivilleri, okulları, hastaneleri ve yerinden edilenlerin çadırlarını hedef almak için saçma bahaneler ve mazeretler uyduruyor. Okulda hiçbir savaşçı yoktu.

Tüm gruplardan savaşçıların onaylanmış, katı ve zorunlu politikası, Siyonist hedeflerden kaçınmak için sivillerin arasında bulunmamaktır.

Suçlu düşman ordusunun sivil kayıpları en aza indirmek için gerekli önlemleri aldığını ve bunun için akıllı silahlar kullandığını iddia etmesi dünyanın aklıyla alay etmektir çünkü 100 şehidin ve onlarca yaralının tamamı sivildir, aralarında tek bir savaşçı bile yoktur.

Eğer bunlar ‘akıllı Amerikan silahları’ ise ve bu kadar çok sivili öldürüyorlarsa, bu ordunun ve komutanlarının ne kadar aptal olduğunu ve silahlarının akıllı değil ‘kör’ olduğunu gösterir.❞ ifadelerini kullandı.