HAMZA DURMAZ-   İşgal ordusunun, Gazze kentinde yerinden edilenlerin sığındığı bir okula düzenlediği saldırıda en az 100 Filistinli şehit oldu, onlarca kişi yaralandı. İslami Cihad Hareketi'nden katliama ilişkin açıklama geldi.

İslami Cihad Hareketi'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

Düşmanın suç ordusunun Gazze Şehri'nin Al-Daraj semtindeki Al-Taba'een Okulunun avlusunda ibadet eden kalabalıkları hedef alması tam teşekküllü bir savaş suçudur.

Bu korkunç katliamı gerçekleştirmek için sabah namazı vaktinin seçilmesi, düşmanın çocuklar ve yaşlılar da dahil olmak üzere siviller arasında mümkün olan en fazla sayıda şehit etme  niyetinde olduğunu doğrulamaktadır.

Düşman Nazi ordusunun okulları yıkmak için öne sürdüğü bahaneler, daha önce hastaneleri yıkmak için kullandıkları ve yanlış olduğu kanıtlanan bahanelerin aynısıdır.

 Düşmanın okulları, yerinden edilmiş kişilerin toplandığı yerleri ve barınma merkezlerini hedef almaya devam etmesi, düşmanın Gazze Şeridi'ndeki halkımıza karşı bir imha savaşı yürüttüğünün kanıtıdır. Biden yönetiminin desteği  olmasaydı bu suçlar devam etmeyecekti. 

 Uluslararası kurumların, özellikle de uluslararası mahkemelerin, bu oluşumun  liderlerini savaş suçlusu olarak ilan etmemesi, onlar için tutuklama emri çıkarmaması ve boykot uygulamaması, örgütün daha fazla katliam gerçekleştirme konusundaki ısrarına katkıda bulunuyor.