HAMZA DURMAZ-  İşgal ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un doğusundaki bölgelerde yaşayanlara bu bölgeleri terk etmeleri çağrısında bulundu.

IDF'nin Arapça sözcüsü Albay Avichay Adraee, son duyuruyla birlikte boşaltılması istenen bölgelerin bir listesini yayınladı. Bunlar arasında El Karara'nın Han Yunus banliyöleri ve Bani Süheila, Abasan mahalleleri ve Khuza kasabası yer alıyor. 2,3 milyonluk Gazze nüfusunun yaklaşık 1,9 milyonu şu anda Şeridi'nin kıyısındaki el-Mawasi bölgesinde, Han Yunus'un batı mahallelerinde ve Gazze'nin merkezindeki Deir el-Balah'ta bulunan insani bölgede bulunuyor.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) dün de Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Hanun bölgesi için tahliye emri vermişti. 

İşgal ordusunun açıklamasında bölgeye yönelik şiddetli saldırı düzenleneceği belirtildi. 

Birlemiş Milletler’in Filistin Ajansı (UNRWA), her gün verilen tahliye emirleri nedeniyle insanların tükenmiş durumda olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Gazze'deki aileler, neredeyse her gün yeni tahliye emirleri yayınlandığı için yerinden edilmeyle karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Birçok kez yer değiştirmek zorunda kalan ve sürekli olarak saldırı ve bombardıman tehdidi altında olan insanlar tükenmiş durumda. Gidecek yer kalmadı ve hiçbir yer güvenli değil"