Temmuz ayı itibariyle başlayan Yaz Kur'an Kurslarıyla camiler, son haftalarına girmiş bulunmakta.

Her sene milyonlarca genç ve çocuğun Kur'an-ı Kerim, Siyer-i Nebi ve dini bilgiler öğrendiği yaz Kur'an kursları, 1 Temmuz'da başlamıştı.

Yedi hafta süreyle yüz yüze eğitim şekliyle devam eden süreç 16 Ağustos'ta son bulacak.

Adana'da Temmuz ayında başlayan yaz Kur'an kursunun bitimine doğru yaklaşırken üzüntülerini ve eğitim sürecindeki kazanımlarını dile getiren Şahin Erdem Camii öğrencileri, sürecin devamını arzuladıklarını belirtti.

Yaz Kur'an kurslarının sonuna yaklaşılırken, öğrenciler eğitim sürecini ve yaşadıkları deneyimleri paylaşarak duygularını ifade etti.

Yaz Kur'an kursu öğrencileri, eğitimin sonuna yaklaşmanın üzüntüsünü dile getirdi. Öğrenciler, aldıkları eğitim ve yaşadıkları deneyimlerle ilgili düşüncelerini paylaştı.

"Nasıl davranacağımızı öğrendik"

Alp Bozboğa

Kurs süresince ahlak dersleri aldıklarını ve dua ezberlediklerini belirten Alp Bozboğa, "Ayrıca çevremize nasıl davranmamız gerektiğini, küfür etmememiz ve yerlere tükürmememiz gerektiğini öğrendik." dedi.

"Yaz Kur'an Kurslarının bitmesi üzücü"

Ümeyir Fatih Can

Dualar ve Elifba öğrendiklerini, çeşitli ikramlarla karşılandıklarını ve burada çok güzel vakit geçirdiklerini aktaran Ümeyir Fatih Can, "Kursun bitme süreci üzüntü verici, keşke devam etse." diye konuştu.

"Burada kalmak isterdim"   

Alperen Tıraşçı                                                                                  

Dua ve Elifba öğrenme sürecinin yanında bugün itibarıyla Kur'an’a geçtiğini söyleyen Alperen Tıraşçı, "Kursun bitmesinden dolayı üzgünüm. Burada kalmak isterdim." şeklinde konuştu.

"Sürecin devamını isterdik"

Hüseyin Bebek

Hüseyin Bebek, kursun kapanmasına az bir süre kaldığını ve bu durumun kendilerini üzdüğünü belirtti.

Bebek, "Burada oyunlar oynadık, Kur'an öğrendik ve sürecin yılda bir değil, sürekli olmasını isterdik. Okuldan daha eğlenceli geldi." ifadelerini kullandı.

"Kurslar daha uzun süreli olmalı"

Mert Şakır Şişman

Mert Şakır Şişman, kurs sürecinde Elifba ve Kur'an eğitimi aldıklarını ve yakında Kur'an’a geçmeyi umduğunu belirtti.

Şişman, "Eğitim eşitlik ilkesine dayandı, eğlenceli oyunlar ve ikramlarla desteklendi. Kursun bitmesi nedeniyle üzgünüz. Okuldan daha eğlenceli olduğunu düşünüyoruz. Umarım bu tür kurslar daha uzun süreli olur." diye ekledi. (İLKHA)