HAMZA DURMAZ-   Açıklamada, Norveç'in Filistin nezdindeki diplomatik temsilcilerinin akreditasyonunun iptal edildiği ve kararın Norveç hükümetinin son dönemde attığı "İsrail karşıtı ve tek taraflı adımlara" yanıt olduğu belirtildi. Norveç'in Filistin devletini tanıma kararı ve Norveçli üst düzey yetkililerin işgal rejimi karşıtı yorumlarının kararın alınmasında etkili olduğu vurgulanan açıklamada, Norveç Büyükelçiliğine söz konusu diplomatların akreditasyonlarının yedi gün, vizelerinin ise üç ay içinde iptal edileceğinin bildirildiği belirtildi.

Norveç Dışişleri Bakanı ise , işgal rejiminin  Filistin Yönetimi temsilcilerinin diplomatik statüsünü iptal etme kararının "sonuçları olacak aşırı bir eylem" olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, Başbakan Benjamin Netanyahu'ya atıfta bulunarak yaptığı açıklamada, "Bugünkü kararın Netanyahu hükümetiyle olan ilişkimiz üzerinde sonuçları olacak. Norveç'in Netanyahu hükümetinin şu anda oluşturduğu duruma yanıt olarak hangi önlemleri alacağını düşünüyoruz" dedi.