CAFER SELÇUK

Dün meydana gelen üzücü bir olayda, Bakırköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nde yeni doğan yoğun bakım ünitesinin tavanı çökmüş ve kritik durumdaki 3 bebek dahil toplam 8 bebek, hastanenin başka bir bölümüne sevk edilmişti. Nakil sonrasında kritik durumda olan bebeklerden biri hayatını kaybetti.

Soruşturma Açıldı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, bu skandal olay sonrası soruşturma başlattı. Başsavcılığın yaptığı açıklamada, nöbetçi savcının olayın gerçekleştiği gün hastaneye giderek incelemelerde bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada ayrıca sorumluların tespiti, olaya müdahale eden ve kuvözde bulunan bebeklerin taşımasına yardım eden hastane görevlilerinin beyanlarının alınması, vefat eden bebeğin epikriz raporunun alınması, kuvözün ısı ve nemine ilişkin olay öncesi ve sonrasına ait verilerin alınması talimatı verildiği de kaydedildi.

3 KİŞİLİK BİLİR KİŞİ RAPORU HAZIRLANACAK!

Bebeğin kesin ölüm sebebinin tespiti için Adli Tıp Kurumu'na sevkinin yapıldığı ve 3 kişilik bir bilirkişi heyeti incelemesi yapılmasına karar verildiği de Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından belirtildi. Soruşturma çerçevesinde, olayda kusur olup olmadığı varsa kimin sorumlu olduğunun tespitinin bilirkişi incelemesi ve Adli Tıp Kurumu otopsi raporu sonucunda ortaya çıkacağı kaydedildi.