HAMZA DURMAZ-   ABD'li ve siyonist  yetkililer İran'ın bugün  işgal rejimine  saldırmasını beklediklerini belirtirken, aynı zamanda ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Michael Corella da durumu yatıştırmak için hafta sonu bölgeye geldi. Corella'nın  işgal rejiminin  Savunma Kuvvetleri ile hazırlıkları bugün işgal rejiminde  tamamlaması bekleniyor.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, G7 mevkidaşlarına İran ve Hizbullah'ın bugün  gibi erken bir zamanda işgal rejimine  saldırabileceğini söyledi.

Görüşmeye ilişkin Axios'a bilgi veren üç kaynağa göre Blinken mevkidaşlarına İran ve Hizbullah'a mümkün olduğunca diplomatik baskı oluşturulması gerektiğini, saldırılarının etkisini sınırlamanın, tam kapsamlı bir savaşı önlemek için en iyi şans olduğunu vurguladı.

 ABD Başkanı Joe Biden da , Orta Doğu'daki gelişmeleri görüşmek üzere ulusal güvenlik ekibini bugün toplayacak.

Axios'a göre ABD'li yetkililer İran'ın misillemesinin ‘nisan ayında İsrail'e yaptığı saldırıyla aynı çapta’ olmasını, ancak muhtemelen daha geniş kapsamlı olacağını ve Hizbullah'ı da içermesini bekliyor.

ABD'li ve siyonist yetkililer, İran ve Hizbullah'ın koordineli bir saldırı mı gerçekleştireceklerini yoksa ayrı ayrı mı hareket edeceklerini bilmediklerini ifade ettiler.