Şehid edilmeden önce tüm dünya halklarına 3 Ağustos Cumartesi günü meydanlara inme çağrısında bulunan Heniyye'nin davetine icabet etmek üzere binlerce Bingöllü meydanda toplandı.

Bingöl Gazze İnisiyatifinin düzenlediği “Gazze’yi Unutma” miting ve yürüyüşüne binlerce Gazze sevdalısı katıldı.

Konuşmacı olarak HAMAS yetkilisi Hani Salih Ed Dali’ni katıldığı mitinge, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, âlimler, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

Hacılar Camii’nde ve Hacı Hıdır Camii’nde bir araya gelen Gazze âşıkları, siyonist rejime lanet okuyarak ellerinde Filistin bayrakları ile PTT kavşağındaki miting alanına yürüdü.

Binlerin icabet ettiği miting, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“3 Ağustos bizim için yeni bir başlangıç olsun”

Platform adına açılış konuşması yapan İsmail Bukan, “Hiçbir şey yapmayan insanlar, gündem oluşturmak için uğraşan, safını netleştiren bizim gibi insanları eleştirmeye devam ediyor ne yazık ki. Biz burada gaflet içinde olanları uyarmak, uyuyanları uyandırmak, unutanlara hatırlatmak, korkanlara cesaret vermek, kararsız olanlara yol göstermek, hainleri ortaya çıkarmak, teslim olmayı reddeden, acizlikten sıyrılıp şerefli ve onurlu bir yaşam olan şahadeti tercih eden mücahitlere destek olmak için 10 aya yakındır sokaklardayız ve de toplanmaya haykırmaya devam edeceğiz. Mitinglerle, yürüyüşlerle ve en önemlisi boykotla bu kutlu davayı hatırlatmaya devam etmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz inşallah. Boykotu basite almayalım küfrün belini kırmak istiyorsak bugün nefsimize hoş gelen barbar israili destekleyen firmaların mallarından uzak durmalıyız. Ekonomilerini alt üst etmeliyiz. Cephanelerine taşınan para akışına engel olmalıyız. Hiçbir şey yapamıyorsak dahi mal ile cihadı tam anlamıyla yaşamaya özen gösterelim lütfen. İnfak ve sadakalarımızı Filistinli kardeşlerimize gönderelim inşallah. 3 Ağustos bizim için yeni bir başlangıç olsun 10 ay boyunca bu davaya tam manasıyla sahip çıkamadık bari bundan sonra bu davanın bir parçası olmak için çaba gösterelim.” dedi.

“Gazze bizim için cihattır”

İsmail Heniyye’nin konuşmasından bir kesit aktaran Bukan, “Zafer, Müslümanların olacak inşallah. Yeter ki bizler seferimizi güzel bir şekilde icra edelim. Konuşmamı Şehit İsmail Heniyye’nin oğlu Abdusselam Heniyye’nin düzenlenen suikasta ilişkin yaptığı açıklama ile bitirmek istiyorum. Abdusselam Heniyye işgalcilere: Ne kadar öldürürseniz öldürün, Filistin halkının yürüyüşünü ve devrimini durduramayacaksınız' diyoruz. Liderlere yönelik her suikast, halkımız ve İslam âlemi için yeni bir devrimi canlandıracaktır." dedi. Abdusselam Heniyye, 'Babamın kanı Gazzeli çocukların veya kişilerin kanından daha kıymetli olmadığı gibi bizim gözyaşlarımız da şehit ailelerinin gözyaşlarından daha kıymetli değildir.' ifadelerini kullandı. Teslimiyet adanmışlık ne deseniz Filistin halkında mevcut. Bizde burdan şunu haykırıyoruz: Gazze bizim için bir şehir değildir. Gazze bizim için dindir, imandır, heyecandır, davadır ve Gazze bizim için Cihattır.” dedi.

“Aziz ve Celil olan Allah'a kavuşunca ya dek kıyama devam etti”

"Cihat sünnetini ihya ederek özgürlük meşalesini yakmış olması, ona dünya ve ahirette en büyük şeref, rütbe ve makam olarak yeter" diyen HAMAS yetkilisi Hani Salih Ed Dali, “Filistin davamız, tarih ve kader birliğimiz bizleri her zaman bir araya topladı. Bugün ise Kudüs’ün özgürlüğüne giden yolda önce hayatını, sonra canını feda eden, büyük komutan, özgür mücahid, tutsak savaşçı, kıyamın ve davasının fedakârı, eskimeyen babamız, kahraman bir dost, gözümüzün nuru büyüğümüz, sevdiğimiz ve değerlimiz, Şehid Ebu'l Abd İsmail el-Heniyyenin vasiyeti ve şehadeti bizleri bir araya toplamış bulunuyor. Şeyh İsmail Heniyye davasının yolunu bildi, yoluna sadık ve bağlı kaldı, zalimlere daha fazla bir meydan ve fırsat vermeden davası için gece gündüz çalıştı, bu yolun sonunda umut ettiği şehadet şerbetini içti. Özgür bir mücahit ve şehit olarak Hak Teâlâ’nın rahmetine ve cennetine yürüdü. İsmail Heniyye Allah yolunda cihad sünnetini ihya etti. Kalplerin kaydığı, gönüllerin haram bataklığına daldığı, karanlık şehvet vadilerinde bocaladığı, nefsin ve şeytanın arzu isteklerine köle olduğu karanlık bir zamanda, cihad sünnetini ihya ederek özgürlük meşalesini yakmış olması, ona dünya ve ahirette en büyük şeref, rütbe ve makam olarak yeter. O, Aziz ve Celil olan Allah’a kavuştuğu güne kadar İslam davasının ilkelerine ruhuyla ve canıyla bağlı kaldı. Aziz ve Celil olan Allah'a kavuşunca ya dek kıyama devam etti, özgürlük meşalesini söndürmedi, cihad sancağını elinden düşürmedi ve hayatı boyunca o sancağı yüceltti.” şeklinde konuştu.

“Gazze’nin acı feryadı gönüllerinizde yankılanıyor”

Gazze’nin 300 günden bu yana tarihte benzeri görülmemiş bir zulüm, vahşet ve soykırım yaşadığını vurgulayan Ed Dali, “Tanıyanların hepsi için şefkatli bir baba, karşılaştığı her Müslümana samimi bir dost, kendisiyle anlaşanlarla samimi bir dava arkadaşı, şeriatı muhalif olmadığı sürece kendisine muhalefet edenlere merhametli bir dava adamıydı. Filistin şehitlerinin onun gibi olması Filistin'e yakışırdı. İsmail Heniyye'nin sürekli tekrarladığı söz şuydu: Allah yolunda yaşamak ve Allah yolunda can vermek en yüce gayemizdir. Ey şehid, ey Gazze'nin nuru, Allah'ın rahmeti senin üzerine olsun, ruhun Firdevs cennetlerinde nurlara karşılansın. Senden sonra bütün varlığıyla devam edecek olan cihad ve intifada rahmet ve nura ğarkolsun. Ey sevgili kardeşlerim, ey dünyanın özgür insanları, ey Yüce Osmanlının evlatları, ey Filistin'in Gazze'den Bingöl'e kadar kaynayan yürekleri. Gazze 300 günden bu yana tarihte benzeri görülmemiş bir zulüm, vahşet ve soykırım yaşıyor. Gazze’nin acı feryadı gönüllerinizde yankılanıyor. Gazze rikkatinize, yüce gayretlerinizi ve âli hamiyetlerinizi utandırıyor. Gazze, kendisine maddeten ve manen yardım etmeniz için elini size uzatıyor, canı gönülden kardeşlerini bekliyor. Allah'ın size verdiği bütün imkânlarla, bütün gücünüzle sizden maddi manevi yardımlarınızı ve gayretlerinizi bekliyor.” ifadelerini kullandı.

Gazze’de iki buçuk milyon insanın aç ve susuz bırakıldığını söyleyen Ed Dali, şöyle devam etti;

“Gazze siyonist, vahşi ve suçlu bir katliam makinasına karşı ümmetin şerefini, onurunu ve haysiyetini müdafaa ediyor. Öyle bir siyonizme karşı meydan okuyor, o siyonizm hukuk, ahlak ve insanlık adına hiçbir değer taşımayan, hiçbir değer tanımayan bir katliam makinasıdır. Öyle bir katliam makinası ki, kadın, çocuk, taş, kuş demeden hiçbirine merhamet etmeden zalim ve vahşi bir alçaklıkla öldürüyor. Bütün zulüm imkânlarını kullanarak zayıfları esir alıyor, korumasız insanlara zulmediyor, işkence yapıyor, hak ve hukukları insani değerlerin tamamını ayakaltına alıyor. Gazze'de 2,5 milyon insan aç ve susuz.2 milyon insan evlerinden zorla çıkarıldı, Kuzeyden Güneye sürgün edildi, çadırların yakıcı sıcağında işkence çekiyor, öldürülüyorlar. 50 bini şehid edildi, 50 bini kurban edildi, 50 binin hayalleri yakıldı, 50 bin umut içinde bekleyiş, 50 bin umut, 50 binin geleceği karartıldı. Yüzbinlerce ev, yol, kurum kuruluş, okul, bahçe ve çocuk parkı demeden vahşi bir şekilde yıkıldı ve yakıldı. Gazze toprağında, insanların hayata aşkla bağlandığı bir beldede, hayat adına her şeyi yok etmeye çalışıyorlar.  Gazze sizi bekliyor. Zira siz, siz kimsiniz, hiçbir zaman zulme karşı eğilmeyen başlar, bükülmeyen güçlü bilekler, Âlemlerin Rabbi Allah'tan başkasına karşı eğilmeyen başlar, hiçbir zaman zulme karşı diz çökmeyecek sıra dağlar gibi sağlam Müslümanlarsınız.”

Son olarak bundan 3 ay önce İsmail Heniyye'yi ziyaret ettiklerinde, Bingöl'de yapılan bir önceki programda HAMAS Yetkilisi Talal Nassar Gazze'nin zaferini ve Kudüs'ün kurtuluşunu Bingöl'de Aziz Bingöl halkıyla birlikte kutlayacaklarına söz verdiğini aktaran Ed Dali, şöyle konuştu;

“Siz her zaman her alanda olduğu gibi Allah'ın yeryüzündeki davasına, Filistin'e destek ve yardımlarınızda da elinizden gelenin en iyisini yaptınız. Yardımcıları bizi terk ettiği zor zamanlarda, her zaman yanımızda oldunuz, bizlere yardım ettiniz, bize destek verdiniz ve bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Hepimizin nihai gayesi yalnızca Rahmanın rızası olsun. Bu dünyadır ve fanidir, az bir zaman sonra bu dünyayı geride bırakıp gideceğiz. Dünya fanidir, Allah rızasının dışında; zulüm vahşet ve soykırım dâhil, dünya ve içindekilerin hiçbirinin devamı yoktur. Allah rızası, dünya ve ahirette hepimize şefaatçi olsun.  Kudüs'te bulaşacağız Kudüs bizlere canımızdan da yakındır. Allah'a yemin olsun ki bu Allah yolunda bir cihaddır, neticesi ya zafer ya şehadettir. Allah'ın selamı rahmet ve bereketi üzerinize olsun.

Değerli kardeşlerim, bundan 3 ay önce arkadaşlarımız İsmail Heniyyeyi ziyaret ettiklerinde hepinize selamları vardı, Bingöl'de yapılan bir önceki programda HAMAS Yetkilisi Talal Nassar Gazze'nin zaferini ve Kudüs'ün kurtuluşunu Bingöl'de Aziz Bingöl halkıyla birlikte kutlayacaklarına söz verdiler. Allah Gazze şehirlerimize rahmet eylesin, Gazze halkını muzaffer eylesin, düşmanlarını yerle yeksan eylesin. Kardeşlerimizden razı olsun.”

Program, yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)