Şehit İsmail Heniyye şehadetinden önce küresel çapta yaptığı meydanlara inme çağrısı ve vasiyetine dünyanın birçok yerinde icabet edildi.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Siverek Gazze Dayanışma Platformu öncülüğünde düzenlenen küresel intifada çağrısı, yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Kadın, erkek, yaşlı, genç çocukların büyük bir katılım gösterdiği yürüyüşe, ellerinde Filistin bayrakları, pankartlar, Filistin askı ve puşilerin yanı sıra büyük bir Filistin ve Türkiye bayrağı taşındı.

Kanlıkuyu parkında toplanan kalabalık, Filistin’e destek, siyonist rejim ve ABD'ye lanet sloganları ile tekbirler eşliğinde Aksa (Lezgo) Parkı, Şire Pazarı ve Hürriyet Caddesi güzergâhında yürüdü.

Parkta toplanan kalabalığa Siverek Gazze Dayanışma Platformu adına Fikret Aslanparçası, bir basın açıklaması okudu.

Şehid İsmail Heniyye’nin asil bir lider olduğununun altını çizen Aslanparçası, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yine siyonist katiller, ABD’den aldığı güçle barış ve ateşkesin en büyük umudu olan asil bir lider, korkusuz bir mücahit, Gazze davasına ömrünü adamış İsmail Heniye’yi, gözlerimizi dolduran, bileklerimizi sıktıran ve yüreklerimizi kahreden elim suikastla şehid ettiler. Şehidimize Allah’tan rahmet, ümmetimize baş sağlığı diliyoruz. İnnalillah ve innaileyhi raciun. Onlar sanıyor ki akıttıkları kan yanlarına kalacak, sanıyorlar ki bu zulüm devranı böyle sürüp gidecek. And olsun yanılıyorlar. Çünkü biz biliyor ve inanıyoruz ki, zulüm ilelebet devam etmez. Akıbetleri, diğer tüm zalimler gibi olacak. Firavun gibi, Nemrut gibi, Hitler gibi olacak.  Vakit mi? Allah’ın izniyle Pek yakın" dedi.

Program Fatih Eminoğlu’nun Filistin için yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)