Bu projeler, özellikle ekmek ve gıda ihtiyacını karşılamak amacıyla ev ev gezip ekmek toplamak zorunda kalan medrese öğrencilerinin yaşadığı büyük sıkıntılara dikkat çekiyor.

Hedeflerinin, öğrencilerin medrese ve Kur'an eğitimlerinden geri kalmadan ilim faaliyetlerini icra edebilmelerini sağlamak olduğunu belirten Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, medrese öğrencilerinin yaşadığı sıkıntılar ve çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

"Yardım çalışmalarımız devam edecek"

Kurtaran, "Afganistan'daki projemizin bir ayağı, medresede okuyan talebelere yönelik günlük sıcak ekmek dağıtımıydı. Fırında ekmeklerimiz pişti, paketlendi ve aracımıza yükledik. Medrese öğrencilerine teslim edeceğiz. Bu çalışma bu şekilde her gün devam edecek. Günlük sıcak ve taze ekmek ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bu gerçekten öğrenciler için büyük bir ihtiyaçtır. Hayırseverlerimiz bize destek verdiler, kendilerine teşekkür ediyoruz, Rabbim kendilerinden razı olsun." dedi.

"Medrese öğrencilerinin eğitimlerinin aksamamasını sağlamaya çalışıyoruz"

Medresede okuyan öğrencilerin, eğitimlerinden geri kalmamak için büyük çaba sarf ettiğini ve ekmek toplama gibi günlük ihtiyaçları karşılamaya çalışırken eğitimlerinin aksadığını vurgulayan Kurtaran, "Öğrencilerimiz bu durumu yaşamasınlar. Medresede ilimlerini tahsil etsinler, Kur'an eğitimlerini alsınlar. Bizler de onlara destek olalım ve ihtiyaçlarını giderelim. Bizim yapacağımız yardım azdır ama onlar için büyük bir miktardır. Hayırseverlerimize sesleniyoruz." ifadelerini kullandı.

Darul İmam Medresesi’nde gündüz ve gece olmak üzere toplamda 150 talebenin eğitim gördüğünü belirten Kurtaran, medrese öğrencilerinin ekmek ve gıda ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla düzenli yardımların devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Az önce öğrencilerimizin aldığı eğitime şahit olduk. Küçük Mustafa ve Ahmet'in Kur'an tilavetini dinledik. Hayırseverlerimizin yardımlarını onlara teslim edeceğiz." diye belirtti.

"Hayırseverlere çağrı"

Medrese ziyaretinde öğrencilerin aldığı eğitimin kalitesini gözlemlediklerini belirten Kurtaran, bu eğitimin kesintisiz devam etmesinin önemine dikkat çekti.

Öğrencilerin ilim faaliyetlerini icra edebilmeleri ve Kur'an eğitimlerinden geri kalmamaları için gerekli desteklerin sağlanması gerektiğini ifade eden Kurtaran, hayırseverlere seslenerek, "Hayırseverlerimiz günlük 75 TL destekle bu öğrencilerimizin günlük ihtiyaçlarını karşılayabilirler. Ne kadar destek verebilirlerse o kadar iyi olur. Rabbim şimdiden yapmış oldukları yardımlara karşılık hem bu hem de öteki dünyada iyilikler ve güzellikler ihsan eylesin." dedi.

Bu yardım projesi, Afganistan'daki medreselerde okuyan öğrenciler için büyük bir destek sağlarken, gelecekte benzer projelerin hayata geçirilmesi de planlanıyor. Umut Kervanı, hayırseverlerin desteğiyle öğrencilerin eğitim hayatlarına katkıda bulunmaya devam edecek. Kurtaran, "Biz burada yalnızca küçük bir katkı sağlıyoruz, ancak bu yardımlar öğrenciler için çok büyük bir anlam taşıyor. Yardımlarımızın devam etmesi için hayırseverlerimizin desteği çok önemli." diyerek sözlerini tamamladı. (İLKHA)