Adana'nın Seyhan ilçesi İnönü Parkı'nda kurulan çadır, Filistin davasına destek vermek amacıyla İnsan ve Medeniyet Hareketi Adana Derneği tarafından başlatıldı.

Filistin'e destek çağrısının yanı sıra, desteklerinin sürekli ve kesintisiz olarak devam edeceğini göstermek amacıyla kurulan çadırın yanında bulunan Filistin konulu ve boykot içerikli dövizler ise görenlerin dikkatini çekmeye devam ediyor.

Dernek temsilcisi Hacı Mehmet Kaya, bu çadırın, Filistin halkına ve İsmail Heniyye'nin mirasına sahip çıkmak için önemli bir adım olduğunu belirtti.

Kaya, "İsmail Heniyye'nin şehadetinin ardından yaşadığımız derin üzüntüyü ve Filistin davasına olan bağlılığımızı bu çadır aracılığıyla sürdürüyoruz" dedi.

"Çadır eylemi ile sürekli destek sağlamayı hedefliyoruz"

Hacı Mehmet Kaya

Çadır eylemlerinin sürdürülebilirliğine odaklandıklarını Kaya, "Çadır eylemine başladık ve sürdürebildiğimiz yere kadar sürdüreceğiz. Çadırın sürekli açık kalmasını ve desteklerimizin kesintisiz olarak devam etmesini hedefliyoruz. Adana'daki bu eylemin, Filistin davasına olan bağlılığımızı gösteriyor. Desteklerimiz her daim sürecek." diye belirtti.

"Filistin için 03 ağustos'ta yürüyüş düzenleyeceğiz"

Oğlu İbrahim ölüm döşeğindeyken Hazreti Peygamber'in "Ey İbrahim, şüphesiz kalp hüzünlenir, göz yaşarır" sözlerini hatırlatan Kaya, "İsmail Heniyye'nin şehadet haberini aldıktan sonra biz de bir babamız, abimiz şehid olmuş gibi hüzünlendik, gözyaşı döktük" dedi.

Kaya, Heniyye'nin vasiyeti doğrultusunda 03 Ağustos'ta büyük bir yürüyüş düzenleyeceklerini ve "Çadır eylemlerimize tekrar devam edeceğiz. Rabbimiz yaptığımız bu eylemi katında kabul etsin ve Filistin'in en kısa sürede bağımsızlığını görmeyi bize nasip etsin" temennisinde bulundu.

"Ortada bir katliam var ve bebekler ölüyor"

Sıddık Gökçen

Vatandaş Sıddık Gökçen ise, Filistin'deki katliamın ardından derin bir vicdan azabı çektiğini ifade ederek, "7 Ekim Aksa Tufanı'nın üzerinden yaklaşık 10 ay geçti. Bunca aydır süren bir katliam var. Bu katliamda dini, mezhebi ne olursa olsun ortada bir katliam var ve bebekler ölüyor" dedi.

"Bu çalışmanın bir farkındalık oluşturduğunu düşünüyorum"

Gökçen, iki çocuk babası olarak bu durumun kendisini derinden etkilediğini belirterek, "57 İslam ülkesinin liderlerinde buna bir ses çıkarmamış olması üzücü bir durum. Arkadaşlar böyle bir çadır çalışması yapmışlar. Ben de gördüm ve tebrik ediyorum. Bu çalışmanın bir farkındalık oluşturduğunu düşünüyorum. İsmail Heniyye'nin şehadetinin İslam ümmetinin dirilişine vesile olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

"Zalimlerin zulmünü duyurmak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız"

Furkan Keleş

Hukuk Fakültesi öğrencisi Furkan Keleş, Filistin olaylarını son bir yıldır daha yakından takip ettiğini belirterek, "Zalimlerin zulmünü duyurmak için bizler elimizden geleni yapmalıyız. Gerek fert gerekse toplum olarak ipin ucundan tutmamız gerekmektedir." dedi.

İsmail Heniyye'nin şehadetinin kendilerini derinden sarstığını söyleyen Keleş, "Yaşayışıyla, hayatıyla, örnek şahsiyet oluşuyla hepimizi kendisine bağladı. Heniyye'nin hayat tarzı 21. yüzyılda örnek alınabilecek bir şahsiyettir. Elhamdulillah böyle bir şehidi tanıdık. Şahitti ve bu davada canını feda ederek şehit oldu. Onun arkasından Allah'ın davasını ayakta tutacak önderler gelecektir." diye belirtti.

Bu tür destek çalışmalarının önemine vurgu yapan Keleş, "Bu tür çadırlar olması gerekiyor çünkü insanların bakışlarına sebep olması bile gerçekten çok değerlidir. Bu tür çadırların artması gerektiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)