Basın açıklamasına; Mustazaflar Cemiyeti, Umut Kervanı Derneği, MEKTEB, Peygamber Sevdalıları Derneği'nin yanı sıra, HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir, il teşkilat üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Fethullah Beyazçiçek'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, basın açıklamasını STK'lar adına Peygamber Sevdalıları Vakfı Adana Koordinatörlerinden Orhan Erkuş okudu.

Adana Peygamber Sevdalıları Temsilcisi Orhan Erkuş, Gazze'deki insani trajedinin Batı'nın ikili standartlarını bir kez daha gözler önüne serdiğini belirtti. Erkuş, Batı'nın sahte değerlerinin çöktüğünü ve Müslümanların daha etkili bir duruş sergilemesi gerektiğini vurguladı.

Erkuş, Gazze'de yaşanan insani trajedinin Batı'nın ikili standartlarını nasıl ifşa ettiğine dair önemli açıklamalarda bulundu. Erkuş, Batı'nın bu kriz karşısındaki ikiyüzlü tutumunu ve sahte değerlerinin iflasını çarpıcı bir şekilde dile getirdi.

"Gazze'deki kriz Batı'nın karanlık politikasını gözler önüne serdi"

"Mü'minler içinde öyle yiğitler var ki, Allah'a verdikleri söze daima bağlı kalmışlardır. Onlardan kimi sözünün gereğini yerine getirip O'nun yolunda can vermiş, kimi de sırasını beklemektedir. Onlar, verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir."( Ahzab:23) Ayet-i Kerimesiyle başlayan basın açıklamasında Erkuş, Gazze'de yaşananların Batı'nın insanlık değerlerini hiçe saydığını belirterek, "Gazze'de israil tarafından yıkılan masum insanların evleri ve hayalleri, Batı'nın dayattığı sahte değerlerin çökmekte olduğunu simgeliyor" dedi. Bu durumun, Batı'nın ideolojik çifte standardını ve ikiyüzlülüğünü açıkça ortaya koyduğunu ifade etti.

"Müslümanlar, israile karşı daha kararlı bir durum sergilemeli"

Erkuş, Gazze'nin direnişçileri canlarını ortaya koyarak mücadele ederken, İslam ümmetinin etkili bir duruş sergilememesini eleştirdi. "Bedenler parçalanırken, hastaneler işlevsiz bırakılırken ve eğitim kurumları yok edilirken sessiz kalmak, dolaylı yoldan destek anlamına gelmektedir" diyen Erkuş, Müslümanların daha etkili bir tutum sergilemesi gerektiğinin altını çizdi.

"Şehid İsmail Heniyye'nin vasiyeti kapsamında hareket etmeliyiz"

Şehid İsmail Heniyye'nin direnişinin Filistin özgürlüğü için önemli bir adım olduğunu belirten Erkuş, Heniyye'nin vasiyeti doğrultusunda, 3 Ağustos'un ümmetin kıyam ve kurtuluş günü olarak ilan edilmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye'deki yetkililere çağrıda bulunarak, milli menfaatlerin mazlumların kanına tercih edilmemesi gerektiğini vurguladı.

"Uluslararası diplomasiyi yeniden gözden geçirin ve etkili adımlar atın"

Erkuş, İslam ülkelerinin yetkililerine seslenerek, uluslararası diplomasi ve anlaşmaların bağlayıcı olup olmadığını yeniden gözden geçirmeleri gerektiğini söyledi. Şu taleplerin acilen dikkate alınmasını istedi:

"- israile yönelik hava ve deniz ulaşım ağının kapatılması,

- Diplomat ve askeri ilişkilerin acilen gözden geçirilmesi,

- İsrail'e giden ticaret limanlarının kapatılması,

- Petrol ve enerji nakil hatlarının vanalarının kapatılması,

- Mavi vatan sahasında israile destek veren gemilerin ulaşımının engellenmesi,

- Çifte vatandaşlık statüsüne sahip kişilere yönelik HÜDA PAR'ın kanun teklifinin Meclis'te acilen yasalaştırılması."

Erkuş, Türkiye'nin jeostratejik ve jeoekonomik unsurlarını etkin bir şekilde kullanarak bu mücadelede güçlü bir duruş sergilemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca Erkuş, "Halkımız ve direniş cephesiyle birlikte, tarihsel misyonumuzu yerine getirmek için var gücümüzle çalışmalıyız" şeklinde konuştu.

Erkuş, Aksa'nın özgürlüğü için mücadele eden tüm liderler ve direnişçilere selam gönderdi ve Allah'ın selamının tüm Müslümanların üzerine olması temennisinde bulundu. (İLKHA)