Bir grup generalin Mursi`yi ziyarete giderek ondan özür dilediği ve uzlaşı istediği ortaya çıktı.

Geçen hafta davası görülen darbe mahkumu Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin mahkemedeki dik duruşundan sonra geri adım atmayacağını anlayan ordu uzlaşma yolunu denemeye başladı. Mısır`ın Rasd sitesinin Savunma Bakanlığı`na bağlı bir üst düzey yetkiliye dayandırdığı habere göre, Mısır ordusu ile Merkez Komutanlığı`na bağlı birkaç general, Mursi`yle uzlaşmak için onu ziyarete gitti. İsmi Fadl Adem olan ve geçen hafta Muhammed Mursi`yle görüşme yapan heyetin bir üyesi ile üst düzey bir yetkili, Mursi`yle görüşme girişiminin kesinlikle ordunun tamamını kapsayan bir eğilimi yansıtmadığını söyledi. Söz konusu yetkililer, Mursi`den, nufüzunu çıkarları için kullanan bazı ordu mensupları adına özür dilediklerini, orduda ayrıcalıklarını korumak isteyenlerin onun konumunu istismar ettiklerini anlattıklarını söylediler.

Ayrıca haber sitesine açıklama yapan kaynak, bu görüşmede amacın Mısır halkının zihnindeki darbeci, baskıcı, kan döken ordu algısını yıkarak, yeniden Mısır halkının gönlünü kazanmak olduğunu belirtti.

ORDU KIŞLASINA DÖNMELİ

Buna göre ordu artık halkın düşmanı değil, ülke ve sınırların güvenliğini sağlayan güç olma misyonunu hatırlatma amacı güdüyor. Öte yandan üst düzey yetkiliden edinilen bilgiye göre, Muhammed Mursi`nin ordunun bu girişimini hoşnut karşıladığı belirtilirken, ordunun asıl görevini hatırlamasını, kışlasına geri dönerek görevini icra etmesini ve demokratik hakların yeniden iade edilmesini istediği kaydedildi.

Yeni Şafak