Ankara Filistin Dayanışma Platformu tarafından işgal rejiminin katlettiği, özelde Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro Başkanı Şehid İsmail Heniyye, genelde ise tüm Filistinli Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılınarak dualar yapıldı.

Ankara Hacı Bayram Camii'nde düzenlenen programda Cuma namazının ardından toplanan Kudüs aşığı halk, direniş gruplarına, HAMAS'a ve Filistinli Müslümanlara dua etti. Ardından özelde Şehid İsmail Heniyye genelde ise tüm Filistinli şehidler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde düzenlenen etkinlik Ankara'daki birçok STK, vakıf, sendika ve siyasi partiler destek verdi.

HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı Hüseyin İmir, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, Kudüs ve Tarihimiz Derneği (KUTAD) Ankara Şube Başkanı Filistinli Gazeteci-Yazar Dr. Zahir Elbek, Ankara Filistin Dayanışma Platformunu oluşturan STK temsilcileri, Siyasi Parti temsilcileri ve çok sayıda Kudüs aşığı halkın katılımıyla gerçekleşti.

Cuma namazı sonrası Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, tarafından Şehid İsmail Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi cenaze namazı sonrası yapılan dua ile program nihayete erdi. (İLKHA)