Sakarya Orhangazi Camii'nde ikindi namazına müteakiben yoğun katılımla gerçekleştirilen basın açıklamasında, İsmail Heniyye'nin şehadetinin direnişi daha güçlü kılacağını, yaşananların artık İslam birliğinin kurulmasını elzem hale getirdiği vurgulandı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Sakarya Milli İrade STK'ları Başkanı Gazanfer Üvez, HAMAS lideri, direnişin öncüsü, ümmetin onuru İsmail Heniyye şehadete yürüdü. Biz biliyoruz ki her şehidin kanı zalimlere, Siyonistlere, haçlılara karşı verilen şanlı kıyamın yakıtı olacak, kıyamı daha da yukarıya taşıyacak, kıyamı ateşleyecektir. Bugün kıyam önderi bir şahsiyeti kaybettik. Allah'ın izniyle bu bir kayıp olmayacak, aksine direnişin fitilini Siyonistlerin ve batılı müttefiklerinin hiç ummadığı ölçüde ateşleyecektir. Büyük şeytan Amerika ve siyonist israil, 7 Ekim Aksa Tufanı ile yaşadıkları şokun, maruz kaldıkları zilletin acısını sadece Gazze’nin masum insanlarını katlederek değil, aynı zamanda direnişin liderlerini hedef alarak çıkarmaya çalışıyor. Önce HAMAS'ın lider kadrosundan Salih Aruri'yi hedef aldılar. Dün Hizbullah komutanlarından Fuat Şükrü'yü, bugün ise HAMAS'ın lideri İsmail Heniyye'yi hedef aldılar. Komutanlarını, liderlerini şehit ederek direnişi bitireceklerini ya da körelteceklerini zannediyorlar. Bu zalimlerin, bu kafirlerin bilmedikleri bir şey var. Her Müslümanın hayali Allah yolunda şehit olmaktır. Biz Müslümanlar ebedi olan ahiret hayatına iman ettik ve Allah'ın şehitlere vaadi olan cenneti kazanmak için şehadet sıramızı bekliyoruz." dedi.

"En büyük eksikliğimiz İslam birliğinin olmamasıdır"

İslam ümmetinin zor günlerden geçtiğini, şehit olan çocuklar, kadınlar, tüm masumların Müslümanları ziyadesiyle üzdüğünü söyleyen Üvez, "7 Ekim Aksa Tufanı ile ateşlenen direniş bizi her geçen gün daha umutlandırıyor. Siyonistler yanlarına Amerika ve Avrupa'yı alarak bütün güçleri ile Gazze'de yaklaşık 10 aydır savaşıyorlar. Peki sonuç nedir? Hala direniş devam ediyor. Hiçbir direniş liderini yakalayamadılar. 4 kişi hariç hiçbir esire ulaşamadılar. Kısacası zilleti yaşıyorlar. Bir yandan kuzeyde Hizbullah ile topyekûn savaştan bahsediyorlar. Şu ana kadar bunu göze alamadıkları açık. Diğer tarafta Yemen'den Ensarullah'ın dronu gelip Tel Aviv'i bombalıyor. Siyonist cephe eğer sonucunun kendi lehine olacağını kestirse, hiç tereddüt etmeden bölgemizi ateşe verir. Ancak direnişin kararlı duruşu nedeniyle, direnişin umulanın üstündeki moral ve motivasyonu nedeniyle sonucu kestiremiyorlar. Allah’ın izniyle bu savaşı İslâm ümmeti kazanacaktır. Bu noktada bizim direnişi her yönüyle desteklememiz üzerimize bir vecibedir. Öncelikle Gazze'de Hamas, İslami Cihad ve diğer direniş örgütlerinin yanında kalplerimizle, söylemlerimizle ve amellerimizle saf tutacağız. Ayrıca mezhebi veya kavmi ayrılıkları bir kenara bırakıp ümmet olarak birleşeceğiz. Her türlü fitneye karşı uyanık olacağız ve müsaade etmeyeceğiz. İçinden geçtiğimiz süreçte en büyük yaramız, en büyük eksikliğimiz İslam birliğinin olmamasıdır." dedi.

"Türkiye İsrail ile tüm ilişkileri kesmeli"

Merhum Necmettin Erbakan'ın İslam birliği fikrini sürekli gündem ettiğini ancak gerçekleştiremediği hayalini mutlaka çözüme kavuşturmak gerektiğini vurgulayan Üvez, "Rahmetli Erbakan Hocamızın sürekli gündemde tuttuğu bu konu mutlaka çözüme ulaşmalıdır. Tek başına Türkiye, İran, Pakistan, Cezayir, Endonezya, Amerika, Avrupa ve israilden oluşan şer cephesi ile başa çıkacak güçte değildir. Ancak güçler birleşirse, yani, ekonomik, siyasi, askeri ittifak gerçekleşirse oluşacak gücün nasıl bir dengeye tekabül edeceğini kestirmek zor değildir. İslam İşbirliği Teşkilatı gibi sembolik ve anlamsız birliktelikleri çöpe atıp gerçek bir İslam birliği kurmanın zamanı gelmiştir. Biz buradan siyonizme karşı duyarlı bir söylem ve duruşa sahip tüm İslam ülkelerinin liderlerine sesleniyoruz! İslam birliğini mutlaka gündeminize almalısınız. Bugün Gazze yanıyor, bu ateşin yarın tüm Ortadoğu'yu, İran'ı, Irak'ı, Suriye'yi, Türkiye'yi ve diğer İslam coğrafyalarını yakma riski yüksektir. İslam ülkelerinin yöneticilerinin akıllarını başlarına toplayarak, ihtilaf ettikleri az sayıdaki meseleyi bir kenara koyup ittifak ettikleri çok sayıda mesele üzerinden bir birlikteliğe, bir güç olmaya, bir cephe olmaya karar vermeleri gerekiyor. Aksi takdirde öncelikle Allah nezdinde, sonra da tarihte hesabını veremeyecekleri bir vebali üstlenmiş olacaklardır. Üzerinde durmamız gereken önemli bir diğer husus da siyonist israilin bunca vahşetine bir de İsrail Heniyye'nin şehadeti eklenmişken, Türkiye'nin israile giden petrolün vanasını kapatması, tüm diplomatik ilişkilerini kesmesi ve İncirlik, Kürecik gibi tüm Amerikan üslerini kapatması talebimizdir." şeklinde konuştu. (İLKHA)