Dünya Müslüman Alimler Birliği, Tahran'da siyonist suikast sonucu şehit edilen HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için bir taziye mesajı yayımladı.

Birlikten yapılan açıklamada, "Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma, bilakis onlar Rableri katında diridirler." ayetine atıfta bulunuldu.

Açıklamada, "Ümmetimizin durumu için keder ve üzüntü dolu kalplerle, siyonist suçlulara karşı kalplerimizde yanan büyük öfkeyle, İslam ve Arap ümmetine, dünyanın onurlu insanlarına, Mücahit lider İsmail Heniyye ve korumasının suçlu siyonist işgal tarafından gerçekleştirilen hain ve korkak bir suikast ile şehit edilmesinin yasını tutuyoruz." denildi.

Birlik, açıklamada şunları kaydetti:

"Hainliğin ve ihanetin eli, direnişin ve kararlılığın sembolünü, hayatını, ailesinin hayatını ümmetin ve vatanının haklarını savunmaya adayan, adaletsizliğe boyun eğmeyen ve baskıya teslim olmayan bir adamı öldürmek için uzandı.

İsmail Heniyye cesur ve bilge bir liderlik örneği, yalan karşısında gerçeğin sesi, kararlılık ve meydan okumanın sembolüydü.

Bu zor anlarda Birlik, iğrenç bir suç olan ve tüm uluslararası sözleşmeler ile insani normların alenen ihlali anlamına gelen bu korkakça suikastı şiddetle kınadığımızı ifade ediyoruz.

Bu bariz saldırganlık, işgalci devletin gerçek yüzünü, ümmetin liderlerini ve sembollerini hedef alan suç politikalarını ortaya koymaktadır."

Arap devletlerinin liderlerini derhal harekete geçmeye ve acımasız düşmanı askeri müdahale, ilişkileri kesme ve ekonomik boykot konusunda uyarmaya çağıran Birlik, ayrıca failleri uluslararası mahkemeler önüne çıkarmak ve işgalci devleti Filistin liderlerine ve halkına karşı işlediği bu korkakça suçlardan sorumlu tutmak için tüm ciddiyetle çalışılmasını talep etti.

"Dünya liderlerini işgalci devleti terörist devlet ilan etmeye çağırıyoruz"

Arap, İslami ve insani duruşun birliği ve ortak çabalarının, bu ciddi zorluklarla yüzleşmek ve saldırganlara karşı adalet ve intikamın sağlanmasını temin etmek için acil bir gereklilik olduğunu belirten Dünya Müslüman Alimler Birliği, "Dünya liderlerini bu iğrenç suçu kınamaya ve işgalci devleti terörist devlet ilan etmeye çağırıyoruz.  Bu korkakça eylem, işgalci devletin vahşetini ve insan hakları ile uluslararası hukuku sürekli ihlal ettiğini yansıtmaktadır. Uluslararası toplum bu suçları durdurmak için derhal harekete geçmeli ve failleri uluslararası mahkemelerde yargılamalıdır." ifadelerine yer verdi.

"Suikastlar, Filistin halkının azim ve kararlılığını arttıracak"

Bu haince eylemlerin, işgalci gücün barış istemediğini, aksine savaş ve adaletsizlikle yaşamayı, Filistin halkını aç bırakmayı ve haksız savaşı genişletip uzatmayı amaçladığını açıkça gösterdiğine dikkat çeken Birlik, "İşgalci güç tarafından uygulanan baskı ve saldırganlık politikası, istikrarı bozmayı ve güç yoluyla hegemonya dayatmayı amaçlamaktadır. Zalim işgal devletine açık bir mesaj gönderiyoruz: Filistin halkının kararlı sembollerine ve yiğit direnişine karşı işlediğiniz iğrenç suçlar ve haince suikastlar, Filistin halkının azim ve kararlılığını arttıracak, liderlerinin ve Allah yolunda, topraklarını ve onurlarını savunmak için şehit düşen tüm şehitlerin kanlarının intikamını alacaktır. Allah, şehit lider İsmail Heniyye'ye rahmet eylesin ve onu peygamberler, dostlar, şehitler, salihler ve iyi yoldaşlarla birlikte cennetine koysun." diye belirtti. (İLKHA)