HAMZA DURMAZ-   Siyonist rejimi ordusunun sözcüsü Daniel Hagari Hizbullah'ın iki numaralı ismi olarak bilinen Fuad Şükrü'nün şehit edildiğini iddia etti.

Hagari açıklamasında, ''IDF,  Hizbullah'ın en üst düzey askeri komutanı ve örgütün stratejik oluşumunun başında bulunan Fuad Şükrü'yü ortadan kaldırdı.

30 Temmuz 2024'te, savaş uçakları AMN istihbaratının yönlendirdiği Beyrut bölgesine yönelik hedefli suikast operasyonunda, Hizbullah'ın en üst düzey askeri komutanı  Fuad Şükrü'yü  öldürdü. Şükrü,   Hizbullah'ın Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın sağ kolu ve savaş planlaması ve yönetimi konularında danışman olarak görev yaptı.

 8 Ekim'den bu yana Hizbullah'ın İsrail Devleti'ne karşı mücadelesine liderlik etti ve yıllar içinde Mecdal Şems'teki çocukların öldürülmesinden ve çok sayıda İsrailli ve yabancı vatandaşın öldürülmesinden sorumluydu.

Hizbullah örgütünün stratejik örgütünün başı olarak kendisine, hassas füzeler, seyir füzeleri, kıyı füzeleri, uzun menzilli roketler ve insansız hava araçları başta olmak üzere Hizbullah'ın en gelişmiş silahlarının çoğu emanet edilmişti. Bunun bir parçası olarak gücün inşasından, İsrail'e yönelik tüm terör eylemlerinin planlanmasından ve operasyonundan sorumluydu.'' dedi. 

İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun kontrolündeki Telegram kanalları ise , Hizbullah komutanlarından Fuad Şükr’ün saldırı sonrası hastaneye kaldırıldığını gösterdiği belirtilen bir fotoğraf yayınladı.