HAMZA DURMAZ-   Geçtiğimiz Nisan ayında "Israel Hayom" gazetesi, "Alma" Güvenlik Araştırmaları Merkezi'ndeki uzmanların, Hizbullah'ın 18 yıl önce İran ve Kuzey Kore'nin yardımıyla   yoğun ve karmaşık saldırı ve stratejik tüneller inşa edebildiğini aktarmıştı. 

Alma" Enstitüsü araştırma departmanı başkanı Tal Barry, "Yer altında, sağlam kayaların içinde ve yerin derinliklerinde inşa edilmiş yüzlerce kilometrelik tüneller" bulunduğunu söyledi.

Emekli siyonist  Tuğgeneral Ronen Manelis, Hizbullah'ın tünel sisteminin "İsrail'in Gazze'de karşılaştığı tünel sisteminden on kat daha yüksek " olduğunu söyledi.

Fransız gazetesi "Liberation", Hizbullah'ın, Hamas'ın Gazze'deki tünellerinden daha gelişmiş bir gizli tüneller ağına sahip olduğunu ortaya koyan bir raporu açıkladı. 

Gazeteye göre Hizbullah'ın tünelleri yüzlerce kilometre uzunluğunda ve İişgal rejimine , belki de o Suriye'ye kadar uzanan kolları var.

Gazete, siyonist araştırmacıların Hizbullah'ın  Beyrut, Bekaa ve güney Lübnan'ı birbirine bağlayan yerel yeraltı ağlarıyla donatılmış düzinelerce operasyon merkezini içeren bir savunma planı oluşturduğunu söylediğini aktardı.