HAMZA DURMAZ-   Yediot Ahronot Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla ilgili  'Erdoğan askeri adım atmayacak ancak başka ciddi kaygılar var' başlığını attı, Türkiye'nin işgal rejimine  karşı savaşan herkese yardım edeceği ya da silah sağlayacağı yönünde endişeler bulunduğunu yazdı.

Tel Aviv'deki kaygıları sıralayan Yediot Ahronot'a konuşan eski Türkiye büyükelçisi Finni Avivi, Ankara'nın Birleşmiş Milletler, uluslararası arena veya NATO'daki gücüyle işgal rejiminezarar verme ihtimalinin olduğunu söyledi.

Ekonomi gazetesi Globes 'Erdoğan işgal tehdidinde bulundu: Bu alışılmadık mesajın arkasında ne var ve Türkiye'nin askeri gücü nedir?' başlıklı haberinde 'Erdoğan'ın sözleri ciddiye alınmalı mı?' sorusunu sordu.

Ankara'nın Hamas'ın yakın dostu olduğunu hatırlatan Globes, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işgal rejimine  saldırmasının şaşırtıcı olmadığı yorumunu yaptı. Haberde, "Ancak, Dışişleri Bakanlığı koridorlarında dahi Erdoğan'ın sözlerini duyunca çok şaşırdılar" denildi.

Israel Hayom gazetesi 'Erdoğan Orta Doğu'daki çatışmalara böyle müdahale ediyor' başlığını attığı haberde, işgal rejimini  tehdit eden Erdoğan'ın  kendine güveninin arttığı yorumunu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini 'alışılmadık bir açıklama' diye niteleyen gazete, Erdoğan'ın Orta Doğu'nun en büyük ordularından birinin başkomutanı olduğunu yazdı.

Gazeteye göre, Türkiye ordusunun özellikle günümüzde en fazla öne çıkan unsuru oyunun kurallarını değiştiren silah 'Erdoğan'ın 'drone ordusu.' Türkiye'nin  silahlı insansız hava araçlarını Suriye'deki savaşta kullandığını, Libya'da ise General Halife Hafter'e bağlı güçlerin Türkiye'nin  yardımıyla gelişmiş drone saldırılarına uğradığını aktardı.