Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre ülkenin orta kesiminde yer alan Beyda iline bağlı Mukayras bölgesinde, ayrılıkçı güney hareketine bağlı oldukları belirtilen bir grup, Mukeyras Vadisi`nde bir kontrol noktası oluşturdu. Grubun, bölgeye gelen Mukayras yerel yönetim sorumlusu Muhammed Cahlan`ın yandaşlarına ateş açması üzerine taraflar arasında çatışma çıktı. Çatışmada ilk belirlemelere göre 9 kişi hayatını kaybetti.

Öte yandan Husilerle bölge halkı arasında son haftalarda şiddetli çatışmaların meydana geldiği ülkenin kuzey kesimindeki Demac`da, daha önce sağlanan ateşkese rağmen şiddet olaylarının yeniden başladığı bildirildi. Bölge halkı, Husilerin ağır silahlarla düzenlediği son saldırıda 4 kişinin öldüğünü, 10 kişinin de yaralandığı ifade etti. Ölen ve yaralananlar arasında yabancı uyruklu kişilerin de bulunduğu belirtilirken, bu kişilerin milliyetleri hakkında bilgi edinilemedi.

Yemen`in güneyindeki Ed-Dali kentinde ise bir patlamanın ardından paniğe kapılan askerlerin çevreye rastgele ateş açması sonucu motosikletli bir kişinin başından vurularak hayatını kaybettiği kaydedildi