Haaretz gazetesinde yer alan haberde, "İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyinde görev yapan askerlerin uluslararası hukuku ihlal ederek Refah kentinde su deposunu patlatmaları konusunda soruşturma başlattı." ifadelerine yer verildi.

Ordunun 401. Zırhlı Tugayına bağlı birliklerin geçen hafta Refah'taki su deposunu havaya uçurduğu aktarılan haberde, işgali askerlerin kentin su deposunu patlatma eylemi için üstlerinden onay almadığı kaydedildi.

İşgalci askerlerden birinin de söz konusu olayın görüntülerini sosyal medyada, "Cumartesi günü münasebetiyle Tel Sultan Mahallesi su deposunun yerle bir edilmesi" yorumuyla paylaştığı vurgulanan haberde, soruşturmanın ilk sonuçlarına göre işlemler başlatılacağı ileri sürüldü. Haaretz gazetesinin haberinde ayrıca, işgal rejiminin sözde ordusunun Refah kentinde havaya uçurduğu su deposunun, İsrail ordusu tarafından "güvenli bölge" olarak duyurduğu muhitte yer aldığına dikkati çekildi.

Gazze’deki Refah Belediyesi: İsrail’in su deposunu patlatması bir insanlık suçudur

Öte yandan, Refah Belediye Başkanı Ahmed es-Sufi yaptığı açıklamada, "İşgal askerlerinin Tel Sultan'daki ana su deposunu patlatması bir insanlık suçudur ve toplu cezalandırma politikasının bir devamıdır." ifadelerini kullandı.

Su deposunun tahrip edilmesinin şehirdeki krizi daha da kötüleştireceğini belirten Sufi, uluslararası kuruluşlara işgal güçlerinin işlediği suçların durdurulması için müdahale çağrısı yaptı.

 

AA