Jerusalem Post gazetesinin ilk sayfasında Erdoğan'ın açıklamalarını. 'Erdoğan İsrail'i tehdit ediyor' başlığıyla gördü. 

'Erdoğan'dan İsrail'e üstü kapalı tehdit' gibi başlığını kullanan  Jerusalem Post, işgal rejimi  ve Hollandalı siyasetçilerin tepkilerin ise hakaret içeren bir başlıkla sundu.

Times of Israel gazetesi 'Erdoğan'ın İsrail'i işgal etme tehdidinde bulunmasından sonra Türkiye yeniden 'soykırımcı Netanyahu'yu Hitler'le karşılaştırıyor' başlığını seçti. Gazete ayrıca İsrail muhalefet lideri Yair Lapid'in Erdoğan'ın  sözlerini kınadığını ve Erdoğan'ın Orta Doğu için bir tehlike olduğunu söylediğini yazdı.

'Erdoğan'ın tehditlerinde ciddi bir tırmanış' diyen Yediot Ahronot gazetesi, Hollandalı aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders'in Türkiye'yi hedef alan sözlerini 'NATO'dan atın' başlığıyla ilk sayfasına taşıdı.

Maariv gazetesi 'Ciddi bir suçlama-Türk Dışişleri Bakanlığı tehdit ediyor: Netanyahu'nun sonu Hitler gibi olacak' başlıklı haberinde, Ankara ve Tel Aviv'in Eylül 2023'te ilişkileri normalleştirmek için adım attığını hatırlattı.

Israel Hayom gazetesinin manşeti 'Erdoğan: Türkiye İsrail'i işgal edebilir' oldu, haberin spotunda Türkiye Cumhurbaşkanı'nın tehditlerinde beklenmedik bir artış görüldüğü yorumu yapıldı.