Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, çöplükte yangın çıktı.

Kısa sürede büyüyen yangın, bal paketleme tesisine sıçradı.

Haber verilmesi üzerine bölgeye Muğla Büyükşehir Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ve Dalaman Hava Limanı itfaiyeleri ile özel sektör tankerleri, iş makineleri ve beton dökme mikserleri sevk edildi.

2 işletmede bulunan market ürünleri, 6 bin teneke bal, 10 ton zeytinyağı, 1 kamyon, 2 kamyonet, 1 forklift, 5 transpalet ve elektronik cihazların yanarak zarar gördüğü yangın yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

Yangında, milyonlarca liralık maddi hasar meydana geldi.

Yangın mahallinde incelemelerde bulunan Muğla Valisi İdris Akbıyık, yangının saat 21.05 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle çöp alanında başlayıp iki iş yerine sıçradığını belirtti.

Vali Akbıyık "Bütün kamu araçlarımız, Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD, belediye itfaiye araçları hatta Dalaman Hava Limanı itfaiyeleri ve özel sektör, olabilecek en hızlı şekilde müdahaleye başladılar. Yangın kontrol altına alındı. 150 personel 50 civarında arazöz, tanker, beton mikseri ve iş makineleri canla başla mücadele etti. Allah'a şükür can kaybı yok, bir kişi dumandan etkilendi. Yangının yerleşim yerlerine sıçrama ihtimalini düşünmüyoruz ama hava rüzgârlı, tüm birimlerle müdahale devam ediyor. Kamu, özel sektör, kişi ve kurum söndürme çalışmalarına canla başla destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

(İLKHA)