BATMAN - 2013 yılı Anaç-Koyun-Keçi Destekleme çalışmaları ve sonbahar dönemi Şap Aşılama çalışmalarını değerlendirmek, çalışmalarda yetiştiricilerin mağdur edilmemesi için Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, şube yetkilileriyle toplantı düzenledi.


İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Tercan, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü, İlçe Müdürleri, İl/İlçe Müdürlüklerinde görevli Veteriner Hekimler ve Teknisyenler ile toplantı düzenledi.


Toplantıda Tercan, çalışmalarda mevzuatlar çerçevesinde çok hassas ve dikkatli davranılması, özellikle Anaç Koyun-Keçi tespitleri ile ilgili çok dikkat etmeleri, asla hayali ve gerçek dışı tespitlerde bulunulmaması, tespitlerin bizzat sahada tek tek yapmaları noktasında özen gösterilmesi, konularında gerekli uyarılarda bulundu.


Tercan, hayvan yetiştiricilerini uyararak Batman Damızlık Koyun-Keçi Birliği'ne üye küçükbaş yetiştiricilerinin güncel hayvan listelerini 30 Kasım kadar İl/İlçe Müdürlüklerinden alarak İl Birliğine teslim etmemeleri halinde desteklemeden faydalanamayacaklarını söyledi. (İLKHA)