DİYARBAKIR - PKK/BDP'lilerin saldırısına uğrayan Sahabe - Der'e geçmiş olsun ziyaretinde bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Kürdistan halkının huzurunu bozacak hiçbir eylemi tasvip etmediklerini söyledi.


HÜDA PAR ve İslami sivil toplum kuruluşlarına yapılan saldırıların, PKK/BDP'nin gençleri ve çocukları kullanarak gerçekleştirdiğinin altının çizen Yılmaz, "Herkes bilmeli ki bu tür eylemleri gerçekleştirenler derin yapılara hizmet etmektedir." dedi.


Bu tür olayların bir daha gerçekleşmemesini temenni ettiklerini belirten Yılmaz, Kürdistan halkının huzurunu bozacak her türlü eyleme karşı olduklarını söyledi.


Bu saldırıları kim yaparsa yapsın tel'in ettiklerini söyleyen Yılmaz, "Bu tür eylemleri yapan Kürt halkına hizmet amacıyla yapmıyor. Bu eylemler Kürt halkının huzurunu bozuyor ve Kürt halkının iç barışını bozmak istiyor. Biz bu konuda duyarlı olacağız ve sağduyulu davranacağız ve halkımızın da bu tip oyunlara alet olmamasını temenni ediyoruz." dedi.


Özellikle gençlere seslenen Yılmaz, "Gençlerin bu tip provokatif eylemlere prim vermemesini istiyoruz. Bu eylemlerin gençlerin eliyle yapıldığını biliyoruz, çocukları kullanıyorlar. Şunu çok iyi bilsinler ki Kürtleri birbirine kırdıracak ve çatışma ortamı üretecek eylemleri ancak devletin kirli, karanlık yapıları istiyor. Gençler bunun bilincinde olsunlar ve kendilerine bu yönde talimat veren kişilerinde derin yapılara hizmet ettiğini unutmayarak onlardan uzak dursunlar." ifadelerini kullandı.


Gençlerin provokasyonlara alet olmamasını istediklerini dile getiren Yılmaz, "Gençlerimizden isteğimiz daha sağduyulu davranmaları ve yaptıkları yada yapmayı düşündükleri işlerin bilincinde olmalarını istiyoruz. Olası bir çatışmanın, kavganın Kürt halkına hiçbir şekilde faydası olmayacaktır ve olmazda. O yüzden Kürt halkının kanı ve gözyaşı üzerine bugüne kadar siyasi rant devşiren insanlara uymasınlar ve onlardan uzak dursunlar." şeklinde konuştu.


Kendilerine yapılan tüm saldırılara rağmen sağduyulu hareket edeceklerini belirten Yılmaz, "Bu tür saldırılara onların yaptığı gibi cevap vermek onların oyununa gelmektir, tuzaklarına düşmektir. Onların tuzaklarına düşmeyin ve onların bu oyunlarına alet olmayın. Halk bizim yanımızda ve bu halk Müslümandır. Halk kendi İslami kimliğini temsil eden kişilerin yanındadır sizin yanınızdadır buna güvenin ve bu badireyi sağduyuyla atlatmaya çalışın." dedi. (Yakup Moğulgani/M. Sait Adiyaman - İLKHA)