İşgal rejiminle geleneksel güçlü ilişkileri savunan Harris'in söylemleri, işgal rejimin Gazze'deki katliamlarının tırmandığı ve Biden yönetiminin Netanyahu'yu üstü örtülü şekilde eleştirdiği dönemle birlikte nispeten farklılaştı.

Hamas'ın, 7 Ekim 2023'te Gazze'den başlattığı saldırı ve ardından işgal rejimin Gazze'de katliamlara yol açan şiddetli saldırıları sonrası Harris, Biden ve kendisinin, işgal rejimi ve halkına bağlılıklarını çok ciddiye aldıklarını, onları destekleyeceklerini ve kendilerini savunmaları için gerekenleri sağlayacaklarını söyledi.

Harris, şubatta düzenlenen Münih Güvenlik Konferansı'nda, ABD dış politikasının genel söyleminde yer alan iki devletli çözümü desteklediğini dile getirerek, bunun küresel sistemdeki İsrail ve Filistin'in barış ve güvenliği için bir yol olduğunu ifade etti.

Harris, uluslararası alanda işgal saldırılarının neden olduğu infialin ABD yönetimi üzerindeki baskısının artmasıyla beraber mart ayında yaptığı konuşmada, Gazze'deki insani duruma dikkati çekerek, insanların açlıktan öldüğünü ve işgal rejimin, insani yardımın ihtiyaç sahiplerine ulaştığından daha emin olması gerektiğini ifade etti.

AA