HAMZA DURMAZ-   Washington Post Gazetesi'nin edindiği bilgilere göre 78 yaşındaki eski başkan, suikast girişiminden önce katıldığı büyük etkinlikler için daha fazla ekipman ve personel talebinde bulundu. Ancak ek güvenlik talepleri, iki yıl boyunca, istenen kaynaklara sahip olmadığını iddia eden Gizli Servis yetkilileri tarafından reddedildi.

Yazılı olarak yapılan taleplere üst üste gelen retler, Trump'ın ekibi ile Gizli Servis yetkilileri arasında uzunca bir süre gerginliğe neden oldu.

Washington Post bir başka haberinde Demokrat Parti bağışçılarının Biden'ın adaylıktan çekilmesi için baskıları artırdığını yazarken Donald Trump'ın ekibinin de Biden'ın çekilmesi durumunda yerine geçecek Kamala Harris'i devirmek için hazırlıklara başladığı iddia edildi.

New York Times gazetesine konuşan kaynaklar Trump'ın ekibinin saldırı planının Harris'in mevcut siciline ve Kaliforniya'da görevde geçirdiği süreye odaklandığını söylediler.

İddialara göre, Trump'ın kampanya stratejistleri, Harris hakkında araştırma kitapları hazırlıyor. Harris karşıtı pankartlar, reklam filmleri ve sosyal medya videoları şimdiden hazır.

Üstelik bu hazırlık sadece Harris için değil Biden'ın yerine geçebilecek potansiyel tüm adaylar için yapılıyor.